Toate tunurile pe Rapid și Săpunaru, după suspendarea căpitanului giuleștean. Reacția dură a lui Ion Crăciunescu

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.09.2022, 20:05
Toate tunurile pe Rapid și Săpunaru, după suspendarea căpitanului giuleștean. Reacția dură a lui Ion Crăciunescu

Cristi Săpunaru a primit o etapă de suspendare după incidentele de la finalul meciului FCU Craiova – Rapid 1-0, disputat la Tg. Jiu. Pedeapsa acordată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF este considerată de mai mulți oameni de fotbal drept una foarte blândă, motiv pentru care Federația a fost ironizată.

Ion Crăciunescu, ironie pentru FRF după verdictul din „scandalul Săpunaru”

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru FIFA, s-a pronunțat în această speță și a apreciat că Săpunaru ar fi meritat minim 5 etape de suspendare pentru comportamentul său de la finalul partidei de la Tg. Jiu. El i-a ironizat pe cei care fac parte din această Comisie și le-a transmis că ar fi trebui să meargă până la capăt și să îi dea doar un avertisment căpitanului Rapidului, dacă tot au judecat într-o cheie atât de relaxată speța.

Cred că, la exigența Federației de Fotbal, trebuia să-i dea avertisment. I-a dat foarte mult o etapă, mi se pare exagerat! (n.r. – Ironic) Comisiile sunt independente, dar sunt numite tot în Comitetul Executiv al Federației. Mi se pare o decizie… Mie Săpunaru îmi place foarte mult. Îl stimez foarte mult, dar de data asta a greșit și trebuia să plătească zdravăn pentru greșeala pe care a făcut-o. Eu zic că minimum 5 etape trebuia să fie suspendat”, a spus Ion Crăciunescu potrivit digisport.ro.

După cum se știe deja foarte bine, Cristi Săpunaru a făcut un adevărat show la finalul meciului de la Tg. Jiu. În primul rând, el s-a certat pe un ton foarte agresiv cu jandarimii prezenți la meci, pe care i-a acuzat că au făcut abuz de gaze lacrimogene pentru a stinge un conflict izbucnit în sectorul de stadion ocupat de fanii Rapidului. Se pare că acel gaz a ajuns și deasupra terenului de joc și le-a provocat mari probleme de respirație fotbaliștilor.

Cum a explicat căpitanul Rapidului „la cald” acele incidente

Ulterior, în drumul spre vestiare, căpitanul formației giuleștene s-a certat cu un fan al lui FCU Craiova, celebrul Poștașu’, și chiar a vrut să sară la bătaie cu acesta. Conflictul a degenerat în zona vestiarelor, unde Săpunaru a fost cu greu ținut de mai mulți oameni pentru a nu se întoarce la acel suporteri. La flash-interviul de după acel meci, fundașul central de 38 de ani și-a prezentat scuzele față de jandarmi și a explicat cum a văzut el acele incidente.

„În primul rând, vreau să prezint scuze Jandarmeriei. Am crezut că ei au dat cu spray-ul, dar au fost stewarzii. Din cauza lor nu am putut juca din minutul 84 până în minutul 90.

Al doilea lucru. Am văzut că există mulți doritori de scandal, care vor să mă denigreze. Haideți să vă explic și varianta noastră. Că asta nu există. Există doar a lor!

Am stat cu galeria noastră, am cântat, apoi s-a terminat. Am mers către vestiare. Iar la tunel era omul care a intrat pe teren și i-a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu (n.r. – se referă la suporterul poreclit Poștașu).

Nu îi spun numele, că nu mă interesează și nu avem vreo relație. A aruncat cu apă, sticle și țigări pe noi! De asta m-am enervat. Nu am avut nicio treabă cu jucătorii și oficialii Craiovei”, a spus atunci Cristi Săpunaru.