Toni Petrea îi atacă frontal pe trei jucători de la FCSB. Nemulțumirea majoră a tehnicianului

Olteanu Ștefan / 15.01.2022, 09:27

Toni Petrea i-a atacat recent pe câțiva jucători de la FCSB, despre care a spus că nu au respectat programul de pregătire stabilit pe perioada vacanței. În acest context, fotbaliștii respectivi s-au prezentat la reunirea lotului cu câteva kilograme în plus, lucru care l-a nemulțumit pe antrenorul echipei.

„Au venit nu foarte pregătiți, cu 1-2 kg în plus!”. Toni Petrea, nemulțumit de trei jucători de la FCSB

FCSB s-a reunit, pe 5 ianuarie 2022, după vacanța de sărbători, iar Toni Petrea a avut parte de o surpriză neplăcută pe care a primit-o din partea a trei jucători. Antrenorul spune că respectivii nu au respectat programul de pregătire individuală oferit de staff și în acest context s-au întors nepregătiți în cantonament. Mai mult, tehnicianul roș-albaștrilor spune că aceștia au avut și mici probleme de greutate.

Cred că în perioada de vacanță unii dintre ei n-au făcut prea multe lucruri dintre cele pe care le-am dat. Vacanța a sosit după o perioadă lungă de meciuri. Au venit nu foarte pregătiți, oarecum. Nu am avut probleme majore, doar 2-3 jucători au venit cu 1-2 kilograme în plus. Încercăm să-i menținem la nivelul ăsta și în această perioadă.

Am văzut că se pune mult accent pe acest lucru, consider că greutatea jucătorului e foarte importantă, să rămână în condițiile optime. Orice kilogram în plus contează în exprimarea lui pe teren: modul cum aleargă, ceea ce vrea să facă. Dacă ai 2-3 kilograme în plus, e ca și cum ai alerga cu o minge medicinală în brațe.

Până acum au răspuns destul de bine la antrenamente, am încercat să le facem și plăcute și utile, nu vreau să existe monotonie în pregătire”, a transmis Toni Petrea, într-un interviu publicat pe canalul de Youtube al clubului.

Antrenorul FCSB are emoții cu privire la pregătirea jucătorilor. „Nu am putut face tot ce mi-aș fi dorit. Am încercat să ne punem la punct fizic”

De asemenea, Toni Petrea a lăsat de înțeles că stagiul de pregătire din această pauză competițională nu l-a mulțumit pe deplin.

Avem doar un singur joc de pregătire (n.r. – cu CS Mioveni, azi, de la 15:00), ținând cont de faptul că perioada de pregătire e foarte scurtă și oricum nu am putut face tot ce mi-aș fi dorit. Am considerat că un meci este suficient, contează și nivelul fizic la care vor fi jucătorii. Am încercat să ne punem la punct fizic până la începerea campionatului.

Cred că avem un lot echilibrat, jucători care oricând pot face parte din primul „11”, nu avem anumite posturi deficitare. Îmi doresc doar să avem jucătorii sănătoși, să nu se accidenteze, să se poată pregăti și să joace foarte bine.

După amicalul cu Mioveni, FCSB va da piept în primul meci oficial al anului cu CFR Cluj, campioana en-titre și rivala la titlu din acest sezon:

Într-adevăr, importanța acestui meci este foarte mare. Ținând cont că vom mai juca apoi două meciuri cu ei, poate o victorie ar fi importantă pentru moralul jucătorilor. Ne-am apropia la 7 puncte de ei și am pune ceva presiune asupra lor.

Importanța jocului este foarte mare pentru mine, dar toți jucătorii trebuie să realizeze că nu contează un singur joc. Trebuie să scoatem maximum de la fiecare joc, începând cu cel cu CFR”, a mai declarat antrenorul FCSB.

CFR Cluj e lider în Liga I, cu 57 de puncte, în timp ce FCSB e pe doi, cu 47 de puncte. Podiumul e completat de FC Voluntari, cu 37 de puncte.

Gigi Becali își dă afară toate vedetele. Patronul FCSB vrea să scape de jucătorii cu salarii mari.