Top 10 jucători descoperiți de Rangnick. Noul manager al lui Manchester United este o mină de aur

Gheorghiu Dan / 27.11.2021, 12:49
Top 10 jucători descoperiți de Rangnick. Noul manager al lui Manchester United este o mină de aur

Ralf Rangnick, 63 de ani, va deveni managerul lui Manchester United, deși este un nume puțin cunoscut printre fani. Una dintre calitățile sale este descoperirea de jucători pe care nu îi știe nimeni și transformarea lor în superstaruri. Fie că a activat la Hoffenheim, la Salzburg sau la Leipzig, fotbaliștii aduși de el au devenit mai mereu mari jucători.

Top 10 perle descoperite de Ralf Rangnick

Sadio Mane. Vedeta senegaleză a lui Liverpool jucase un singur sezon la Metz, care a și retrogradat la finalul acelui an, dar Rangnick l-a cumpărat fără să ezite pentru patru milioane de euro. După doar două sezoane sub comanda sa la Salzburg, pleca la Southampton cu un profit net de 19 milioane de euro. Azi, Sane este unul dintre cei mai buni atacanți din Premier League, având în palmares un  titlu și Liga Campionilor cu Liverpool.

Erling Haaland. Norvegianul a fost luat de Sazlburg de la Molde cu opt milioane de euro și vândut după doar 12 luni cu 20 de milioane la Borussia Dortmund. Astăzi este unul dintre cei mai doriți atacanți din lume, cu o cotă de piață de peste 100 de milioane și este și nominalizat la Balonul de Aur.

Naby Keita. Rangnick s-a dus după Keita în 2015 în Liga a 2-a franceză la Istres. L-a cumpărat pentru Salzburg cu 1.5 milioane de euro, doi ani mai târziu a trecut la Leipzig (Salzburg și Leipzig sunt patronate de același concern, Red Bull, iar Rangnick s-a ocupat simultan de strategia ambelor) pentru 30 de milioane de euro. În vara lui 2018 Liverpool a plătit 60 de milioane de euro pentru acest mijlocaș central din Guinea.

Luis Gustavo. Brazilianul ajuns astăzi la 34 de ani, jucător la Fenerbahce, i-a provocat demisia lui Ralf Rangnick de la Hoffenheim. Neamțul l-a adus de la Corinthians în 2007, pentru un milion de euro. Șefii de la Hoffenheim l-au vândut un an și jumătate mai târziu la Bayern, fără știrea lui Rangnick, pentru 10 milioane. Antrenorul și-a dat demisia imediat.

Furnizorul lui Bayern Munchen

Joshua Kimmich. Rangnick l-a văzut pe micuțul mijlocaș la academia lui Stuttgart pe când avea 19 ani și l-a adus la Leipzig. După doi ani, Bayern i-a achitat clauza de reziliere de 8,5 milioane de euro, astfel că profitul lui Leipzig a fost de doar șapte milioane. Kimmich este considerat astăzi unul dintre cei mai buni mijlocași din lume.

Dayot Upamecano. Puternicul fundaș francez a fost descoperit de Rangnick tot în Liga a 2-a franceză. La 16 ani, Valenciennes încasa pe el 2,2 milioane de euro din partea lui Salzburg. Un an și jumătate mai târziu trecea la Leipzig pentru 18,5 milioane de euro, iar în această vară s-a mutat la Bayern, care i-a achitat clauza de reziliere, de 42,5 milioane de euro.

Demba Ba. Atacantul senegalez care l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism anul trecut a fost primul mare jucător lansat de Rangnick. În 2006, l-a adus la Hoffenheim pe gratis, din Franța, și l-a vândut patru ani mai târziu la West Ham, pentru trei milioane de euro. Demba Ba a avut o carieră impresionantă, care a cuprins nume precum Chelsea sau Beșiktaș, s-a lăsat de fotbal în această toamnă, la 36 de ani.

David Alaba. Austriacul avea 19 ani când a fost cumpărat de Bayern din țara sa natală. A fost împrumutat o jumătate de sezon la Hoffenheim, iar prestațiile de sub comanda lui Ragnick i-au adus o rechemare la clubul mamă după doar 6 luni, un nou contract și postul de titular la Bayern. Rangkick nu a făcut profit, dar a demonstrat că pe ce pune mâna se transformă într-un jucător de clasă mondială.

Fabricant de atacanți

Yussuf Poulsen. Atacantul danez a fost adus la Leipzig în 2013, pe când avea 21, iar echipa germană era în liga a 3-a. A pus umărul la transformarea lui Leipzig într-o echipă de Liga Campionilor și este internațional danez. Nu a adus profit clubului pentru că a refuzat mereu să plece, iar la 28 de ani este om de bază în atacul vicecampioanei Germaniei.

Timo Werner. Rangnick este inspirat și atunci când cumpără scump. Pe Timo Werner a plătit 10 milioane de euro în 2016 celor de la Stuttgart, iar atacantul a devenit golgheterul lui Leipzig imediat. A fost vândut la Chelsea pentru 53 de milioane în vara lui 2020, dar  12 milioane din această sumă au ajuns la Stuttgart. Chiar și așa, rămâne un profit de 31 de milioane de euro.