Toți ochii pe Ianis Stoica după interesul arătat de Arsenal pentru puștiul-minune al celor de la FCSB

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.11.2021, 15:57
Toți ochii pe Ianis Stoica după interesul arătat de Arsenal pentru puștiul-minune al celor de la FCSB

Tot mai mulți oameni de fotbal din România susțin că transferul lui Ianis Stoica la Arsenal, anunțat în exclusivitate de PlaySport.ro, este realizabil. După Ilie Dumitrescu, și Dumitru Dragomir este de părere că tânărul de 18 ani poate face pasul în scurt timp către Premier League.

Ianis Stoica este considerat cel mai talentat fotbalist din România de Dumitru Dragomir

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal consideră că Ianis Stoica este cel mai talentat tânăr jucător din România în acest moment. De asemenea, Dragomir a explicat că noua „perlă” lui Gigi Becali are potențialul de a ajunge un mare fotbalist la nivel european dacă se va mai lucra la unele capitole.

Cel mai talentat tânăr din această țară nu este Octavian Popescu, este Ianis Stoica. Tatăl său a fost super profesionist, a avut grijă de el. Am vorbit cu tatăl lui acum o oră. Eu l-am ajutat când a ajuns la Steaua și mă respectă, mă întreabă multe lucruri.

I-am spus: ‘Bagă forță în el și învață-l să dea cu capul’. Și o să fie unul dintre marii fotbaliști ai țării. Alții, la 18 ani, nu știu nici să meargă pe stradă. Toate marile echipe și-au luat jucători de 18-19 ani și au ajuns mari valori. Nu-și pierde mințile pentru că are o educație sportivă deosebită.

E pe mâini buni la FCSB, iar tatăl său stă în spatele lui. Face preluări în viteză cum n-am văzut la mulți jucători, dar are probleme la loviturile de cap. Să învețe procedeul de lovire a mingii cu capul, coordonarea. Îl vinde și ieri dacă primește banii. Ia 10 milioane și 20%, o să vedeți”, a spus Dumitru Dragomir la Pro X.

Pe ce se bazează Ilie Dumitrescu în momentul când spune că acest transfer se va face

Dragomir se află astfel în asentimentul lui Ilie Dumitrescu din acest punct de vedere. Fostul component al „Generației de Aur” consideră că transferul lui Ianis Stoica la Arsenal se va face și îl felicită pe Gigi Becali pentru „descoperirea” acestui fotbalist de mare perspectivă.

La Gigi Becali, dacă vii mâine cu o sumă, el vrea puțin mai mult, pentru că nu are presiunea asta din punct de vedere financiar. Și e și din principiu dacă e să o faci. Te gândești că există și șansa să rămâi cu un procent.

Eu cred că se face. Aici vorbim de un milion – două în sus sau în jos. De la 7 milioane sau 7 și ceva la 10. Deci te întâlnești pe undeva în zona aia. Plus că deja FCSB este o vitrină importantă, unde sunt jucători care au fost transferați de la Gigi Becali. Are mână, ce să spun? Și aici este investiție minimă, nu? Cât a fost? A fost crescut la copii și juniori, nu?”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

EXCLUSIV. Avem detaliile contractului pe care Arsenal i l-a pregătit lui Ianis Stoica. Când vin oficialii „tunarilor” în România