Totul pentru România și pentru rezultate. Naționala de handbal feminin vrea să bată tot în turneul preolimpic

Gabriel Peneș / 16.03.2021, 18:55
Totul pentru România și pentru rezultate. Naționala de handbal feminin vrea să bată tot în turneul preolimpic

Totul pentru România și pentru rezultate. Naționala de handbal feminin vrea să bată tot în turneul preolimpic. Acesta va avea loc în Muntenegru, tricolorele urmând să întâlnească Norvegia, actuala campioană europeană și echipa țării gazdă.

Naționala de handbal feminin vrea să bată tot în turneul preolimpic

Naționala de handbal feminin vrea să bată tot în turneul preolimpic. E un hop uriaș pentru echipa condusă în teren de Cristina Neagu, cea declarată de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii. Dezastrul de la Europenele din decembrie, când România a terminat ultima în grupa sa, a afectat imaginea naționalei. E drept, nu mai sunt vremurile de acum multe decenii în urmă, când câștigam 3 titluri mondiale. Dar handbalul românesc, spre deosebire de alte sporturi, a avut puterea să rămână o forță de luat în seamă.

Acum, în fața jucătoarelor noastre se află turneul preolimpic ce va avea loc în perioda 19-21 martie la Podgorica, în Muntenegru. Turneul e, de fapt, o bătălie în 3 pentru 2 locuri câștigătoare. Adică, cele care asigură „biletele” pentru Jocurile Olimpice de la Tokio, din perioada 24 iulie – 8 august. La ultima Olimpiadă, România a terminat pe locul 9.

Totul pentru România și pentru rezultate. Naționala de handbal feminin vrea să bată tot în turneul preolimpic
Totul pentru România și pentru rezultate. Naționala de handbal feminin condusă de antrenorul Adi Vasile vrea să bată tot în turneul preolimpic

Totul pentru România și pentru rezultate

Adversarele româncelor sunt teribile. În primul meci, tricolorele vor întâlni Norvegia, actuala campioană europeană și multiplă campioană mondială și olimpică. Partida se va juca sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30. În cel de-al doilea duel, de duminică, 21 martie, de la ora 17.00, adversară ne va fi naționala țării gazdă, Muntenegru. O echipă solidă, fostă campioană europeană și vicecampioană olimpică în 2012. Ce va juca și pe teren propriu. Dar româncele par decise să spele rușinea „Europenelor” și să se califice la Olimpiadă.

Am așteptat aceste meciuri de la precedenta Olimpiadă, la care eu nu am participat. Prezența la JO înseamnă fericire, dorințe și vise împlinite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, apoi vedem ce calcule ne facem cu Muntenegru. Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră. Norvegia are un ușor trac cu noi, probabil de când le-am bătut în 2018 ne-au luat frica”, a spus Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României, pentru frh.ro.

La rândul său, Adrian Vasile, actualul antrenor al naționalei, dar și al „tigroaicelor” de la CSM București, consideră că a ajunge la Tokio ar fi un vis împlinit.

Este săptămâna muncii de patru-cinci ani! Dorința este foarte mare să ne calificăm la Tokyo. Pentru mine este un vis să fiu antrenorul naționalei României și să fim la Olimpiadă, este visul pentru care muncim zi de zi, minut de minut. Fetele sunt foarte concentrate, conștiente și pregătite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, joc pe care ne dorim să-l câștigăm”, a declarat Adi Vasile, conform sursei citate.

Lotul României pentru turneul preolimpic
Portari: Dumanska, Dedu, Hosu
Extreme stânga: Iuganu, Florica
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoşer
Centri: Laslo, Buceschi, Pristăviţa; Andreea Popa
Interi dreapta: L. Popa
Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu
Pivoţi: Pintea, Ostase, Băcăoanu