Tragedie în fotbalul românesc. Arbitru cu meciuri în Liga 1, decedat într-un accident teribil pe Valea Oltului

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.06.2022, 18:12
Tragedie în fotbalul românesc. Arbitru cu meciuri în Liga 1, decedat într-un accident teribil pe Valea Oltului

Laszlo Saijtos, fost arbitru care a oficiat inclusiv la nivel de Liga 1, a decedat în cursul zilei de joi, în urma unui accident de mașină petrecut pe Valea Oltului. În vârstă de 60 de ani, acesta îndeplinea înainte de tragica sa dispariție funcția de observator FRF. Laszlo Sajtos a făcut parte și din Comisia Centrală a arbitrilor pe vremea când aceasta era condusă de Aron Huzu.

Laszlo Sajtos, fost arbitru, cu 28 de meciuri oficiate în Liga 1, a murit în urma unui accident rutier care a avut loc pe Valea Oltului

De altfel, Federația Română de Fotbal a fost și cea care a făcut anunțul referitor la dispariția fostului arbitru, care a condus 28 de meciuri în prima divizie a fotbalului românesc. Cu această ocazie, forul de la „Casa Fotbalului” și-a manifestat regretul la auzul acestei vești prin intermediul unui comunicat de presă.

Federația Română de Fotbal regretă dispariția fostului arbitru și observator Laszlo Sajtos, care a decedat la 60 de ani, în urma unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de 2 iunie.
Născut pe 12 martie 1962, Laszlo Sajtos a arbitrat 28 de meciuri în prima divizie, în perioada 1996-1999. După retragerea din arbitraj, acesta a activat ca observator FRF.

Federația Română de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților în aceste momente!”, a transmis FRF prin intermediul site-ului oficial.

Accidentul în urma căruia a decedat Laszlo Sajtos s-a petrecut în jurul orei 04:00. Potrivit primelor informații furnizate de la fața locului, se pare că mașina condusă de fostul arbitru a fost lovită frontal de un microbuz.

Persoana încarcerată a fost extrasă de către echipajele ISU în urma operațiunilor de descarcerare specifice și predată echipajelor medicale, în stare de inconștiență, iar șoferul autoutilitarei a fost transportat la CPU Brezoi de către echipajul SMURD.

Manevrele de resuscitare executate șoferului autoturismului, la locul evenimentului, au fost fără succes, fiind declarat decesul acestuia”, a transmis ISU Vâlcea la scurt timp după tragicul moment.

Fostul arbitru a ocupat mai multe funcții de conducere în Ministerul Transporturilor

Iar reprezentanții IPJ Vâlcea au completat ulterior: „Din primele informații se pare că ar fi vorba de o coliziune între un autoturism condus de către un bărbat de 60 de ani din județul Sibiu și o autoutilitară condusă de către un bărbat de 27 ani din județul Argeș, pe DN 7, în localitatea Racovița”.

Pe lângă cariera de arbitru, Laszlo Sajtos a mai avut și activitate în zona politică. Timp de mai mulți ani, bărbatul originar din Județul Sibiu a ocupat mai multe funcții importante în Ministerul Transporturilor. El a fost, printre altele, șef la Autoritatea Rutieră Română, la Registrul Auto Român, la secția Infrastructură și Transport, dar și director la ISCTR, o instituție ce se ocupă cu controlul transportului rutier.

Surpriză imensă în Liga 1! Gabi Torje și-a reziliat contractul cu Dinamo și semnează cu o echipă din playoff! Va fi antrenat de un mare rival al „câinilor”

Urmăriți Playsport.ro și pe