Tragedie pentru șeful FIA! Stâpânul milioanelor din F1 și-a pierdut fiul într-un accident teribil în Dubai

Catinca Giosanu 09.03.2023, 17:03
Tragedie pentru șeful FIA! Stâpânul milioanelor din F1 și-a pierdut fiul într-un accident teribil în Dubai

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem, și-a pierdut fiul într-un accident rutier. El le-a spus jurnaliștilor că nu va face nicio declarație cu privire la acest subiect și a cerut confidențialitate.

Doliu în Formula 1

Saif Ben Sulayem a murit, marţi, într-un accident de mașină. Tragicul incident a avut loc în Dubai. Vestea a fost confirmată de FIA, dar președintele a cerut confidențialitate în acest moment.

Saif Ben Sulayem a fost un pasionat de sporturi cu motor ca și tatăl său. El a încercat să își croiască propriul drum în sportul cu motor ca șofer de curse. El a concurat în campionatul de Formula 4 din Emiratele Arabe Unite 2016/17 împotriva actualilor începători de Formula 1 Logan Sargeant și Oscar Piastri, dar nu a reușit să își ducă la capăt planurile.

A murit fiul lui Mohammed Ben Sulayem

Fostul pilot de raliuri Mohammed Ben Sulayem este șeful FIA, care supraveghează mai multe discipline de curse, inclusiv F1. Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost numit președinte FIA ​​în decembrie 2021, dar a anunțat recent că se va retrage de la implicarea directă în F1.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem, le-a spus la începutul lunii februarie conducătorilor echipelor de Formula 1 că a decis să facă un pas în spate şi să lase în mâinile unor manageri profesionişti gestionarea de zi cu zi a evenimentului cu cea mai mare vizibilitate din lumea sporturilor cu motor.

Obiectivul meu declarat a fost să fiu un preşedinte non-executiv prin recrutarea unei echipe de manageri profesionişti, care acum a fost în mare parte finalizată. Prin urmare, în continuare, contactul de zi cu zi pentru toate problemele din Formula 1 va fi cu Nikolas Tombazis (responsabilul curselor monopost, fost designer şef la Ferrari – n.red.) şi echipa sa, în timp ce eu mă voi concentra pe chestiunile strategice alături de echipa mea de conducere.”, se arată într-un comunicat emis de Ben Sulayem, conform The Sun.

Urmăriți Playsport.ro și pe