Ce lovitură în Formula 1 anunțată de presa occidentală! L-au dat afară pe omul cel mai controversat din sezonul trecut

Bădulescu Silvian / 13.01.2022, 21:05
Ce lovitură în Formula 1 anunțată de presa occidentală! L-au dat afară pe omul cel mai controversat din sezonul trecut

Formula 1, sezonul 2021, a avut un final de sezon de infarct. Max Verstappen s-a impus în ultima etapă, în fața lui Lewis Hamilton, devenind, în premieră, campion mondial. Totuși, deși s-a disputat acum o lună, deznodământul încă lasă urme în circuit.

Se cade pe capete la Mercedes

Lewis Hamilton a ratat titlul în ultima cursă, astfel mai trebuie să aștepte dacă vrea să-l depășească pe Michael Schumacher în clasamentul all-time de titluri mondiale. Momentan, ambii au câte 7.

Șeful Mercedes, Toto Wolff, nu poate trece peste înfrângerea suferită de echipa sa. El a stabilit o întâlnire cu noul președinte al Federației Mondiale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem, pentru a discuta despre evenimentele de la Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Potrivit publicației Express, Mercedes a renunțat la apelul pe care intenționa să-l facă pentru rezultatul cursei din Abu Dhabi. Toate acestea după o întâlnire cu FIA, în care s-ar fi decis ca directorul de cursă, Michael Masi, precum și directorul tehnic, Nikolas Tombazis, să fie demiși înainte de sezonul 2022.

Cei de la Mercedes s-au înfuriat după decizia lui Masi, din ultima etapă a sezonului trecut, în care olandezul Max Verstappen a devenit campion mondial, pentru prima oară în carieră, în fața lui Lewis Hamilton.

Max Verstappen, primul campion mondial din Olanda

Noul campion mondial, Max Verstappen, a câștigat titlul după o cursă cu totul și cu totul nebună, dar și după un sezon în care lupta s-a dat în doi. La 24 de ani, pilotul de la Red Bull a intrat în istorie.

Totul s-a decis în ultimul tur, însă momentul culminant a avut loc în turul 53, când „mâna destinului” a făcut ca Nicholas Latifi (Williams) să joace un rol crucial, după ce a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

Pentru că nu sunt permise depășirile pe perioada safety-car-ului, plus că viteza trebuie redusă cu 40%, a fost momentul în care Hamilton a conștientizat că lupta la titlul mondial poate fi dată peste cap, iar reacția sa a spus totul: „E incredibil, frate!”.

La decizia lui Masi, steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, când Hamilton era lider. Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5, devenind primul olandez campion mondial.