Tragedie! Un hocheist de 19 ani a murit după ce a fost lovit în cap de un puc

Giosanu Catinca / 16.03.2021, 22:52
Tragedie! Un hocheist de 19 ani a murit după ce a fost lovit în cap de un puc

Tragedie în lumea hocheiului! Un jucător rus a murit după ce a fost lovit de un puc, la cap, într-un meci pe care echipa sa, Dinamo St. Petersburg l-a jucat contra celor de la Lokomotiv Iaroslavl. Sportivul avea doar 19 ani.

Un hocheist de 19 ani a murit după ce a fost lovit în cap de un puc

Zona în care a decedat hocheistul Timur Faizutdinov în vârstă de 19 ani era neprotejată. Timur Faizutdinov era căpitanul echipei MHK Dinamo Sankt Petersburg.

Jucătorul rus a fost lovit lângă ureche, într-o zonă neprotejată de cască. Tragicul incident s-a petrecut, vineri, într-un meci din liga a doua rusă, care se disputa la Iaroslavl. El s-a prăbușit și a fost tratat pe gheață de către medicul echipei și paramedici înainte de a fi dus la un spital din orașul Yaroslavl, la 160 de kilometri de Moscova. Spitalizat rapid după accident şi plasat la terapie intensivă, Faizutdinov nu a putut fi salvat de medici. El s-a stins din viață, marți, la unitatea în care era internat.

Timur Faizutdinov a fost rănit la 12 martie, la Iaroslavl, în timpul unui meci împotriva echipei Lokomotiv. Pucul a lovit zona capului şi jucătorul a fost internat în stare gravă. Doctorii s-au luptat pentru viaţa sa timp de trei zile.”, a anunţat conducerea grupării Dinamo St. Petersburg, prin intermediul unui comunicat.

Căpitanul echipei MHK Dinamo Sankt Petersburg, Timur Faizutdinov, a murit, marţi, după ce a fost lovit la cap cu un puc
Căpitanul echipei MHK Dinamo Sankt Petersburg, Timur Faizutdinov, a murit, marţi, după ce a fost lovit la cap cu un puc

Cine a fost Timur Faizutdinov

Timur Faizutdinov a fost fundașul lui Dinamo Saint Petersburg. Tânărul fusese numit căpitanul echipei la începutul acestui sezon.

Faizutdinov a fost lovit de un coechipier lângă tâmplă, s-a prăbușit pe gheață și a fost transportat la spital. Meciul s-a disputat pe 12 martie, iar clubul a anunțat decesul jucătorului în cursul zilei de marți.

Momentul în care Timur Faizutdinov a fost lovit de puc a fost surprins de camerele de supraveghere. În memoria sa se va ține un minut de reculegere la partidele din play-off-ul ligii profesioniste KHL.