Încă un transfer ”tare” la o nou-promovată! Au adus un fotbalist din prima ligă rusă

Gabriel Peneș 17.01.2021, 18:27
Încă un transfer ”tare” la o nou-promovată! Au adus un fotbalist din prima ligă rusă

Nou-promovata UTA a realizat un transfer „tare”. „Bătrâna Doamnă” a adus în componența echipei antrenate de Laszlo Balint un fotbalist din prima ligă rusă. Este vorba de Evgeniy Shlyakov, 29 de ani, venit la Arad de la FC Tambov, care, ce-i drept, e „lanterna roșie” a campionatului din Rusia.

Încă un transfer ”tare” la o nou-promovată!

În cadrul unei conferințe de presă, UTA a prezentat oficial cel mai nou jucător din lotul lui „Bătrânei Doamne”. Este vorba de Evgeniy Shlyakov (29 de ani), un fundaș lateral, adus de la FC Tambov, din prima ligă rusă. UTA și-a întărit compartimentul defensiv odată cu aducerea lui Shlyakov, de la ultima clasată din Rusia. Fundașul lateral, care poate evolua în ambele flancuri ale apărării, a evoluat în 16 din cele 19 jocuri ale celor de la Tambov, din acest sezon, conform digisport.ro.

Sunt bucuros că am ajuns în România, la o echipă cu istorie importantă. Știu că UTA a câștigat 6 titluri și 2 Cupe ale României și sper că voi pune umărul la cucerirea celei de-a treia cupă din istorie. Am fost primit foarte bine și sunt convins că voi aduce un plus de profesionalism echipei. Am aflat acum două zile că sunt singurul jucător rus din campionatul României și cred că voi promova cu succes fotbalul rus prin prestațiile mele și, în viitor, românii își vor îndrepta atenția mai mult spre fotbaliștii din Rusia. Fie că joc în partea stângă, fie că joc în partea dreaptă, nu e nicio diferență pentru mine”, au fost primele cuvinte ale lui Evgeniy Shlyakov, în conferința de presă în care a fost prezentat.

Au adus un fotbalist din prima ligă rusă

Shlyakov a crescut la Dinamo Bryansk, unde a și debutat la seniori, după care a mai evoluat la Tyumen, Dnepr Smolensk, Volgar, KamAZ şi SKA Khabarovsk. Fundașul are cinci selecții la naționala U21 a Rusiei. El are la activ 108 meciuri jucate ca fundaș stânga și 81 pe postul de fundaș dreapta. În acest sezon, Shlyakov a evoluat în 18 partide, având la activ o pasă decisivă. 500.000 de euro este cota de piață a rusului, conform Transfermarkt.

Este titular incontestabil la FC Tambov, în prima ligă a Rusiei, un campionat mult mai puternic decât cel al României, cu jucători importanți. Vine să acopere cele două poziții pe care Laszlo (n.r. – Balint, antrenorul de la UTA) a cerut întăriri în această iarnă. Poate juca atât fundaș lateral dreapta, cât și stânga”, a declarat Bogdan Apostu, impresarul jucătorului rus.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe