Tranșantul Gică Hagi i-a sfătuit pe „olimpicii” lui Mirel Rădoi ce trebuie să facă după 0-4 cu naționala Coreei de Sud

Moldoveanu Camelia 26.07.2021, 12:11

„Regele” fotbalului românesc, Gică Hagi, a avut câteva sfaturi pentru „olimpicii” lui Mirel Rădoi. Cum ar trebui să abordeze fotbaliștii situația după ce au fost învinși cu 0-4 de către Coreea de Sud.  Ce șanse mai are naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Gică Hagi, sfaturi pentru lotul lui Mirel Rădoi după înfrângerea de la Tokyo

Echipa națională a României a avut un meci de coșmar la Jocurile Olimpice de la Tokyo contra Coreea de Sud. După prima repriză, tricolorii erau conduși cu 0-1 din cauza lui Marius Marin care băgat mingea în propria poartă. Încă o problemă uriașă s-a abătut asupra echipei lui Mirel Rădoi după ce Ion Gheorghe a primit cartonaș roșu în minutul 45+1.

Gică Hagi, cel care nu s-a opus convocării fotbaliștilor săi la Olimpiadă, a reușit să câștige cu Farul împotriva Gaz Metan. Mai exact, echipa din Constanța a reușit să de impună cu 2-0, cu 5 oameni de bază plecați la Tokyo. Cu ochii pe elevii lui Mirel Rădoi, „Regele” fotbalului românesc i-a încurajat pe fotbaliști. Aceasta este de părere că mai mulți factori negativi au dus la rezultatul dezastruos, însă spera să-și ia revanșa în meciul următor și să se califice mai departe.

Eu zic că eliminarea… îmi pare rău de Gheorghe, pentru că e un jucător foarte bun, dar s-a întâmplat, așa e la nivelul acesta, capătă și el experiență. Din păcate, a făcut o greșeală și acolo clar s-a văzut superioritate numerică și e greu să putem vorbi ce trebuia să facem, dacă e bine, dacă nu e bine.
Cu un om în plus erau mult mai puternic. Din cauza anumitor circumstanțe s-a întâmplat asta. Dacă pierzi 1-0 e tot o înfrângere, important e că băieții au luptat, au încercat cât au putut. Vă dați seama la ce temperaturi joacă, la ce umiditate. Mai există un meci, să uite acest meci și să se gândească la celălalt”, a spus Hagi, după meciul Farul – Gaz Metan 2-0 pentru DigiSport.

Cosmin Olăroiu, rafală de critici după meciul România – Coreea de Sud (0-4)

Tehnicianul român de 52 de ani a fost prezent la meciul FCSB – Universitatea Craiova (4-1) . Întrebat de parcursul echipei naționale, Cosmin Olăroiu a aruncat o serie de critici, însă nu la adresa lui Mirel Rădoi. Acesta a ținut să sublinieze faptul că naționala a plecat la Jocurile Olimpice cu un lot slab din cauza dezinteresului care există din partea cluburilor.

Din ce am văzut, nu interesează pe nimeni. Ne-am dus la Olimpiadă cu o echipă încropită așa… ad hoc. Nu se poate. Pentru o țară e important să fie reprezentată la Olimpiadă. Apare numele României de „n” ori. Înainte eram în primele națiuni la medalii, acum nu mai contăm, nu mai existăm.

Am vorbit cu Mirel după primul meci, m-am bucurat. Azi a fost diferența foarte mare. Acolo există școli care au campionat local și național. Licee, universități. Jucătorii sunt eligibili prin draft, ca la sistemul NBA, merg la cluburile profesioniste, care au academiile lor. Au o arie de selecție mult mai mare, lumea se implică, fotbalul progresează.

Trebuie să uităm momentul ăsta și să ne axăm pe ultimul meci și sperăm să avem șansă, să mergem mai departe. Ar fi extraordinar, un miracol pe care l-ar reuși Mirel cu echipa asta”, a declarat Cosmin Olăroiu.