Transfer de ultim moment pentru FCSB. Gigi Becali s-a trezit pe masă cu o ofertă interesantă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.01.2022, 08:48
Transfer de ultim moment pentru FCSB. Gigi Becali s-a trezit pe masă cu o ofertă interesantă

Deși Gigi Becali visează să primească milioane de euro în schimbul unor jucători precum Florin Tănase, Florinel Coman, Octavian Popescu sau Ianis Stoica, până în acest moment finanțatorul de la FCSB nu a primit foarte multe oferte concrete în acest sens.

Totuși, vicecampioana României s-ar putea despărți de încă un jucător în această iarnă, după ce a renunțat la Constantin Budescu. Și este vorba despre un nume la care nu foarte multă lume s-ar fi așteptat.

Gigi Becali l-ar putea vinde pe „Lampard de România” în Cipru

Potrivit sport.ro, Ovidiu Popescu este urmărit de mai multe echipe din Cipru. Cele mai mari șanse în această cursă le-ar avea însă cei de la Aris Limassol, formație la care evoluează alți doi foști fotbaliști de la FCSB, Mihai Răduț și Gabriel Simion. Cel din urmă este chiar împrumutat de la vicecampioana României.

De altfel, conform sursei citate, chiar faptul că sunt foarte mulțumiți de evoluțiile lui Simion i-a făcut pe ciprioți să se orienteze către Ovidiu Popescu. În vârstă de 27 de ani, fotbalistul comparat de Gigi Becali la începutul aventurii sale la FCSB cu Frank Lampard s-a remarcat prin polivalența sa.

De-a lungul ultimelor sezoane, Ovidiu Popescu, al cărui post de bază este cel de mijlocaș defensiv, a evoluat în centrul și pe ambele flancuri ale apărării, mijlocaș „box to box”, mijlocaș ofensiv și pe ambele părți ale liniei ofensive. Astfel, el le-ar fi de mare folos celor de la Aris Limassol, care se confruntă în această perioadă cu mari probleme de lot din cauza accidentărilor și a convocărilor unor jucători la Cupa Africii pe Națiuni.

Dacă s-ar transfera în Cipru, Ovidiu Popescu ar intra direct în lupta pentru titlu. Aris Limassol este lider după 16 etape disputate, având 33 de puncte, unul în plus față de urmăritoarele AEK Larnaca și Apollon Limassol.

La începuturile sale la FCSB, Ovidiu Popescu ajunsese preferatul lui Gigi Becali

Ovidiu Popescu s-a transferat la FCSB în iulie 2016 de la ACS Poli Timișoara în schimbul sumei de 200.000 de euro. Anterior, el mai evoluase pentru UTA Arad timp de un sezon.

În acest sezon el a evoluat în 19 meciuri în toate competițiile pentru FCSB, nereușind să marcheze sau să ofere vreo pasă decisivă. De asemenea, se poate lăuda și cu două selecții la echipa națională a României.

De-a lungul timpului Ovidiu Popescu a avut referințe foarte bune din partea unor nume importante din fotbalul românesc. Pe lângă Gigi Becali, Mihai Stoica și Dumitru Dragomir au vorbit foarte de frumos despre fotbalistul născut la Reșița.

Ovidiu Popescu a fost urmărit în trecut de câteva echipe importante ale Europei

Managerul general de la FCSB a apreciat că Popescu „are un fizic de bodyguard”, în vreme ce fostul președinte al LPF a spus, în stilul caracteristic, nici mai mult nici mai puțin decât că „este cel mai bun fundaș din țară”.

În trecut, Ovidiu Popescu a fost dorit de Southampton, Celtic și Erzurumspor, însă nu s-a concretizat în cele din urmă niciuna dintre aceste discuții. În prezent, fotbalistul FCSB-ului este cotat de Transfermarkt la 900.000 de euro.

Fernando Varela, mesaj pentru Gigi Becali, după anunțul posibilei veniri la FCSB: „Eu am fost foarte fericit în România!”