Transfer surprinzător pentru căpitanul lui Napoli. Pleacă, liber de contract, pe un salariu colosal

Moldoveanu Camelia 28.12.2021, 21:54
Transfer surprinzător pentru căpitanul lui Napoli. Pleacă, liber de contract, pe un salariu colosal

Veste șoc, pe sfârșit de an, în Seria A. Lorenzo Insigne, căpitanul celor de la Napoli, pleacă gratis de la echipa din Italia. După 11 ani petrecuți pe San Paolo, 415 meciuri, 114 goluri și 91 de pase decisive, fotbalistul a luat decizia să meargă pe un drum total diferit.

Lorenzo Insigne pleacă gratis de la Napoli

În vara anului 2022 lui Insigne îi expiră contractul cu echipa la care a scris istorie timp de 11 ani. Potrivit presei din Italia, căpitanul celor de la Napoli a fost ofertat cu 9.5 milioane de euro pe an, de către Toronto FC. Contactul este până în 2027 și ar urma să fie semnat la începutul lunii ianuarie.

Football Italia susține că Aurelio De Laurentiis, președintele lui Napoli, i-a oferit lui Insigne doar 3,5 milioane. Astfel, Napoli nu poate concura cu oferta echipei din MLS. Mai mult, Lorenzo Insigne a ales să-și continue cariera în America deoarece nu-și dorește să se întâlnească într-o confruntare directă cu echipa sa de suflet. El este cotat pe transfermarkt.com la 35 de milioane de euro.

În acest moment Napoli se află pe locul3 în Seria A, la 3 puncte de AC Milan și 7 de liderul Inter. Din cele 19 etape, doar în ultimele 4 echipa lui Aurelio De Laurentiis a pierdut toate meciuri. Mai exact Atalanta a învins Napoli cu 2-3, Empoli cu 0-1 și Spezia cu 0-1.

Au pierdut meciul fără ca Spezia să tragă un șut pe poartă

Napoli era mare favorită, în ultima partidă din turul campionatului. Jucătorii lui Spaletti doreau să le facă un cadou suporterilor, înainte de Crăciun. De aceea, victoria cu Spezia era singurul scenariu la care se gândeau napoletanii, mai ales că jucau pe teren propriu. Și meciul s-a desfășurat cam cum se aștepta toată lumea. Gazdele au dominat autoritar și au asaltat poarta „vulturilor”. Napoli a expediat 25 de șuturi spre poarta adversă, iar 7 au prins cadrul porții.

Singurul lucru care le-a lipsit gazdelor a fost golul. Nu este prima dată în acest sezon când Napoli nu profită de toate șansele create și nu câștigă un meci. Gazdele au pierdut și sezonul trecut cu Spezia, iar scenariul s-a repetat și acum. Mai mult, oaspeții nu au reușit nici măcar să tragă un șut pe spațiul porții. Singura reușită a meciului a venit în urma unui autogol, al lui Juan Jesus. Și Napoli suferă un nou eșec inexplicabil.

Implicați în lupta pentru evitarea retrogradării, vulturii sunt fericiți cu cele 3 puncte obținute la Napoli. Mai ales că nu au reușit nici măcar un șut pe spațiul porții. Practic, napoletanii le-au făcut cadou golul, dar și victoria. Este prima dată din 2004, când o echipă câștigă în Serie A, fără șut pe poartă.

În schimb, Napoli nu reușește să își recâștige cadența pe care a arătat-o la începutul sezonului. În primele 11 etape, Napoli a obținut 10 victorii, de aceea, suporterii acceptă cu greu această pierdere de ritm. Iar eșecul cu Spezia a anulat marea victorie obținută contra Milanului, etapa trecută. A fost un succes important în lupta pentru titlu, dar Napoli a făcut un nou pas în spate. Iar Interul rămâne, în continuare, principala favorită.

Urmăriți Playsport.ro și pe