Transferul anului pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se face! Informația publicată de PlaySport în premieră a fost confirmată!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.12.2021, 21:59
Transferul anului pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se face! Informația publicată de PlaySport în premieră a fost confirmată!

Mircea Lucescu dă prima lovitură de proporții pe piața transferurilor de când a ajuns la Dinamo Kiev. Recunoscut drept un antrenor care mizează foarte mult pe jucători tineri, „Il Luce” a făcut același lucru și în capitala Ucrainei.

Iar rezultatele au început imediat să se vadă. Dinamo Kiev dă naționalei Ucrainei foarte mulți jucători, mare parte din ei foarte tineri. Mai mult, un astfel de jucător devine acum obiectul unui transfer extrem de important.

Mircea Lucescu cedează un fotbalist în Premier League, informația anunțată în premieră de PlaySport

Este vorba despre Vitaliy Mykolenko, fundașul stânga al lui Dinamo Kiev și al naționalei Ucrainei. Mutarea sa la Everton a fost anunțată în exclusivitate de playsport.ro încă de acum 3 zile, el fiind doar o chestiune de timp în acest moment.

Celebrul jurnalist italian, specializat pe piața transferurilor, Fabrizio Romano a anunțat că fotbalistul în vârstă de 22 de ani a efectuat vizita medicală la clubul din Liverpool. Astfel, singurul aspect care mai lispește este anunțul oficial al clubului englez, care este așteptat să vină în scurt timp.

Cotat de Transfermarkt la 17 milioane de euro, Vitaliy Mykolenko îi va aduce echipei lui Mircea Lucescu nu mai puțin de 21 de milioane de euro. El va deveni astfel al treilea cel mai scump jucător cedat de Dinamo Kiev, la egalitate cu Aleksandar Dragovic, vândut în 2016 la Bayer Leverkusen.

Vitaliy Mykolenko intră cu acest transfer într-un top select

Acest top este condus de Andriy Yarmolenko, cedat în 2017 la Borussia Dortmund în schimbul sumei de 25 de milioane de euro. Pe locul 2 se află în continuare marele Andriy Shevchenko. El a fost transferat de AC Milan de la Dinamo Kiev în 1999 pentru 23.91 de milioane de euro.

Vitaliy Mykolenko este unul dintre jucătorii pe care Mircea Lucescu s-a bazat cel mai mult în acest sezon. Fundașul stânga a jucat nu mai puțin de 21 de meciuri în toate competițiile în acest sezon, reușind și să ofere 3 pase de gol pentru campioana Ucrainei.

Mircea Lucescu a vorbit despre oferta FRF pentru Răzvan Lucescu! Ce sfat are pentru Răzvan Burleanu

Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu. Antrenorul român a intrat definitiv în istoria fotbalului autohton