Transferul lui Haaland o îngroapă pe Real Madrid. Cifrele din contract produc o undă de șoc

Dragos Stefanescu 12.02.2022, 11:06
Transferul lui Haaland o îngroapă pe Real Madrid. Cifrele din contract produc o undă de șoc

Real Madrid este hotărâtă să dea marea lovitură și să-l aducă pe Erling Haaland pe Santiago Bernabeu. Eforturile financiare pe care madrilenii trebuie să le facă pentru această mutare ar putea aduce mari probleme clubului.

Transferul lui Haaland o îngroapă pe Real Madrid

Real Madrid își dorește foarte mult să-l transfere pe Erling Haaland (21 de ani) și este dispusă să facă eforturi uriașe pentru asta. În afara atacantului norvegian, madrilenii vor să-l aducă și pe Kylian Mbappe (23 de ani). Aceste două transferuri ar putea destabiliza foarte tare situația financiară a clubului de pe Santiago Bernabeu.

Conform Marca, dacă Real Madrid l-ar transfera pe Mbappe și apoi pe Haaland, nu ar mai avea resurse financiare pentru a-l înregistra pe norvegian în La Liga. Astfel, madrilenii s-ar confrunta cu aceeași problemă pe care Barcelona o are în ultimul timp. Cu plafonul salarial aflat la limită sau chiar depășit, clubul madrilen ar fi în imposibilitatea de a înregistra noii veniți fără a renunța la mai mulți jucători.

Dacă Real Madrid reușește ambele transferuri, suma salariilor anuale cerute de Mbappe și Haaland ar ajunge la aproape 100 milioane de euro. În acestă situație, madrilenii vor fi nevoiți să renunțe la mai mulți jucători. Astfel îi vor putea înregistra pe amândoi fără să depășească plafonul salarial impus de La Liga, adică 70%.

La finalul acestui sezon, Real Madrid va renunța la Gareth Bale, Isco și Marcelo. Totuși, nici așa nu ar avea suficient buget salarial pentru a-i înregistra pe Mbappe și Haaland. În aceste condiții, madrilenii l-ar putea transfera în această vară doar pe Kylian Mbappe. Transferul lui Haaland ar putea fi amânat pentru mercato-ul din iarnă sau chiar până la finalul sezonului următor.

Real Madrid s-a înțeles cu Erling Haaland

Publicația germană Ruhr Nachrichten a anunțat recent că Real Madrid și Erling Haaland ar fi ajuns la un acord. Informația a fost preluată rapid și de jurnaliștii spanioli de la Sport.es. Aceștia au explicat cu lux de amănunte, de ce mutarea este, în proporții mari, realizată.

Negocierile dintre Erling Haaland și Florentino Perez ar putea ar putea să o ducă pe Borussia Dortmund într-o situație nesperat de bună. Real Madrid plănuiește să îi achite clauza de reziliere lui Erling Haaland în vara acestui an, respectiv suma de 75 de milioane de euro. Madrilenii intenționează să îl mai lase pe norvegian, sub formă de împrumut, pentru încă un sezon la Dortmund. Pentru echipa germană această înțelegere ar fi extrem de avantajoasă.

Conform sursei citate, Real Madrid i-ar fi transmis deja lui Haaland că va face pasul pe Santiago Bernabeu la finalul sezonului 2022 – 2023. Principalul motiv din spatele acestei decizii este determinat chiar actualul titular din atacul echipei, Karim Benzema. Francezul va deveni liber de contract în iunie 2023 și înțelegerea sa nu va mai fi prelungită.

Urmăriți Playsport.ro și pe