Transferul lui Jefte la FCSB s-ar putea face. Un oficial al Farului Constanța a recunoscut interesul pentru atacantul care a explodat în Liga 1

Olteanu Ștefan / 24.05.2022, 14:40
Transferul lui Jefte la FCSB s-ar putea face. Un oficial al Farului Constanța a recunoscut interesul pentru atacantul care a explodat în Liga 1

Transferul lui Jefte (28 de ani) la FCSB s-ar putea face, dacă roș-albaștrii vin cu o ofertă care să fie pe placul conducerii de la Farul Constanța. Cristian Bivolaru, directorul general al clubului de la malul mării, a oferit o reacție de ultimă oră și a recunoscut că „există interes” pentru atacantul spaniol care a explodat în Liga 1.

Detalii de ultimă oră despre transferul lui Jefte la FCSB. Cristian Bivolaru: „Există interes”

Transferul lui Jefte la FCSB este una dintre țintele stabilite de Gigi Becali în fereastra de transferuri din această vară, însă finanțatorul echipei roș-albastre a declarat deja că nu este dispus să ofere o sumă de bani care să depășească un milion de euro.

Atacantul spaniol a avut parte de un sezon foarte bun în Liga 1 și în 35 de meciuri de campionat a înscris 16 goluri și a oferit două pase decisive. Cum contractul lui Jefte cu Farul mai e valabil până în iunie 2023, constănțenii sunt deschiși să asculte ofertele care vin pe numele jucătorului lor. Iar acest lucru a fost recunoscut inclusiv de Cristian Bivolaru, directorul general al Farului, care a spus că există interes pentru un posibil transfer, dar momentan nu a venit nicio ofertă scrisă.

N-am cunoștință de vreo oferta pentru Jefte. Am văzut că există interes, au mai fost cluburi interesate în iarnă. Poate după terminarea sezonului”, a declarat Cristian Bivolaru, în cadrul unei conferințe de presă.

Jefte Betancor este evaluat la 1.600.000 de euro, conform Transfermarkt. El a fost la al doilea său sezon în Liga 1, după ce în stagiunea 2020 – 2021 a îmbrăcat tricoul lui FC Voluntari.

Ce a spus Cristian Bivolaru despre procesul pe care Farul Constanța l-a deschis la TAS

Farul Constanța nu a primit licența UEFA pentru sezonul 2022 – 2023 și în acest context nu va putea participa în cupele europene. Totuși, constănțenii au atacat decizia la TAS și încă speră la o răsturnare de situație. Pe seama acestui subiect, oficialul clubului a declarat:

N-am primit răspunsul de la TAS legat de licența pentru Europa. Pentru că nu s-a judecat. Sper să se judece până la sfârșitul verii, cred. Se merge pe procedura normală cu 3 arbitri, cu audieri. E mai complicată situația. Vor fi reprezentanții noștri, ai Federației și, eventual, ai Ligii. Interdicția se referă la 3 ani”, a mai spus Cristian Bivolaru.

Și, în cele din urmă, directorul general al Farului a vorbit și despre sezonul recent încheiat. Farul a terminat pe locul 5 în play-off, cu 32 de puncte. Două victorii, două egaluri și șase înfrângeri, acestea au fost rezultatele obținute de trupa lui Gică Hagi de la încheierea sezonului regular. Singura formație care a terminat sub Farul în play-off a fost FC Argeș, cu 27 de puncte.

A fost o situație mai complexă în play-off. Am prins cu greu poziția de play-off. Strategia a fost îngreunată de faptul că jucătorii tineri au trebuit să facă față pe mai multe fronturi.  Echipele de la categoria de vârstă, echipa de Liga a 3-a și unii erau convocați la echipa mare. Ca în fiecare an, am avut jucători de 17, 18, 19 ani convocați la loturile naționale”, a încheiat Bivolaru.