FIFA a luat o decizie fără precedent în contextul războiului din Ucraina

Octavian Vasilescu / 17.03.2022, 16:42
FIFA a luat o decizie fără precedent în contextul războiului din Ucraina

FIFA a hotărât, joi, ca toți fotbaliștii de origine ucraineană să aibă dreptul de a se transfera la alte cluburi în afara perioadei de mercato. Această decizie vine în contextul războiului pornit de Rusia pe teritoriul Ucrainei.

FIFA sare în ajutorul fotbaliștilor din Ucraina

Cluburile din restul lumii vor putea transfera cel mult doi jucători din Ucraina în afara perioadei de mercato. Decizia vine la scurt timp după ce toți stranierii din Ucraina și Rusia au primit o derogare pentru a semna cu alte echipe. Spre exemplu, Junior Moraes (34 de ani) s-a despărțit de Șahtior Donețk și a semnat cu Corinthians.

Jucătorilor ucraineni li se poate permite să se înregistreze alt club chiar dacă acea perioadă de înscriere este închisă la federaţia clubului la care intenţionează să fie înregistrat.

FIFA va continua să monitorizeze situaţia din Ucraina îndeaproape pentru a se asigura că viitoarele evoluţii vor fi cuprinse în cadrul său de reglementare”, a anunțat FIFA, printr-un comunicat de presă.

FIFA a specificat că măsura este temporară. Războiul din Ucraina a izbucnit în dimineața zilei de 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin (69 de ani) a ordonat începerea invaziei din țara vecină.

Mii de civili și soldați și-au pierdut viața în această perioadă dramatică. Peste 2 milioane de cetățeni au fugit din Ucraina și s-au refugiat în România, Republica Moldova, Ungaria sau Polonia. Românii i-au primit cu brațele deschise pe cei care au fugit din calea războiului.

Mircea Lucescu, dezlănțuit: „Vladimir Putin e un criminal!”

Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (76 de ani), a avut un discurs vehement în presa din străinătate. Cel mai titrat antrenor român îl consideră pe Vladimir Putin un criminal, după ce a ordonat începerea războiului din Ucraina.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o poveste de crimă. Putin este un criminal! Acest război este barbar. Vedem copii și femei murind. Spitale și clădiri civile sunt bombardate. Este de neimaginat ce se întâmplă. Întreaga lume trebuie să sprijine acum Ucraina! Repet: Putin este un criminal, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina depășește chiar și cele mai proaste imaginații.

Am plecat în România, dar încă încerc să ajut în diverse moduri, inclusiv pe fotbaliștii mei cu care sunt în contact”, a declarat Lucescu, pentru sportowefakty.wp.pl.

Au trecut aproape trei săptămâni de când Mircea Lucescu a părăsit Ucraina. Tehnicianul a fost convins de familie să revină în țară, după ce inițial a spus că va rămâne la Kiev.