Transferul zilei în Liga 1, pe axa Dinamo – Farul. Regele Hagi și-a ales noul pariu

Bădulescu Silvian / 10.01.2022, 17:15
Transferul zilei în Liga 1, pe axa Dinamo – Farul. Regele Hagi și-a ales noul pariu

Farul Constanța continuă să facă transferuri. Trupa lui Gică Hagi a mai adus un nou jucător în lot. Este vorba de Robert Moldoveanu, fotbalistul crescut și debutat în Liga 1 de Dinamo București.

„Gică Hagi l-a dorit foarte mult pe Moldoveanu”

Moldoveanu devine al doilea jucător pe care Farul în transferă în această fereastră de iarnă. Primul a fost Michael Omoh, jucător venit de la Academica Clinceni, „lanterna roșie” a Ligii 1 și echipa care are șanse mari să rămână fără majoritatea jucătorilor.

Ioan Becali a confirmat acest transfer, oferind mai mult detalii legate de înțelegerea dintre Farul și Dinamo.

Gică Hagi l-a dorit foarte mult pe Moldoveanu, de mai mult timp. Dinamo păstrează 30% dintr-un viitor transfer” a spus acesta pentru Fanatik.

Robert Moldoveanu a fost unul dintre cei mai contestați jucători ai dinamoviștilor în această primă parte a sezonului. Punctul culminant l-a reprezentat ratarea, cu poarta goală, din partida cu UTA, când „câinii roșii” au fost egalați în minutul 90+5, după ce au avut 2-0 și un om în plus mai bine de-o repriză.

Văzut ca o speranță a fotbalului românesc, mai ales după împrumutul cu succes la Petrolul Ploiești și golul antologic din foarfecă, acesta nu a avut progresul necesar și stagnează de câteva stagiuni.

Crescut la Centrul de Copii și Juniori ai lui Dinamo

Robert Moldoveanu sau Balon, cum mai este poreclit, este un produs al centrului de copii și juniori ai echipei din „Ștefan cel Mare”. A debutat pe prima scenă a fotbalului românesc în stagiunea 2015/2016, mai exact pe 12 iulie 2015, într-o deplasare la Târgu Mureș.

Din acel moment, el a adunat 87 de meciuri pentru Dinamo București, dintre care 61 în Liga 1. A marcat 8 goluri și a oferit 8 pase decisive în acest interval, dintre care doar 2 goluri și doar 2 assist-uri în Liga 1. Foarte puțin pentru un jucător de atac, din moment ce el poate evolua și pe post de număr „9”, dar și în bandă, stânga sau dreaptă.

Un jucător versatil, cu o tehnică foarte bună, el a suferit mai multe accidentări, lucru care l-a tras în jos. Pe lângă Dinamo, el a mai evoluat pentru FC Brașov (2016/2017) și Petrolul Ploiești (2018/2019), ambele împrumuturi fiind în Liga a 2-a.

În acest sezon, el a bifat 13 meciuri în tricoul lui Dinamo (11 în Liga 1, 2 în Cupa României), dar nu a reușit să marcheze nici un gol, oferind o singură pasă de gol. Acesta caută să-și relanseze cariera la malul mării, acolo unde Gică Hagi îl așteaptă pentru lupta de accedere în play-off.