Transfer șoc făcut de Gică Hagi pentru Farul Constanța. Anunțul a fost anunțat pe site-ul constănțenilor

Bădulescu Silvian / 05.01.2022, 11:33
Transfer șoc făcut de Gică Hagi pentru Farul Constanța. Anunțul a fost anunțat pe site-ul constănțenilor

Farul Constanța a realizat primul transfer al iernii. Michael Omoh, ultima oară la Academica Clinceni, a semnat un contract cu echipa lui Gică Hagi și a devenit jucătorul echipei de la malul mării.

Transfer pentru play-off

Farul Constanța este una dintre echipele care vizează un loc de play-off la finalul sezonului regular. „Marinarii” ocupă locul 6 în acest moment, ultimul care asigură prezența în play-off. Totuși, aceștia au același punctaj cu Universitatea Craiova (locul 5) și Rapid București (locul 7), astfel că avantajul golaverajului față de giuleșteni este unul fragil.

Lupta pentru locurile de play-off este una pe muchie de cuțit. Pe lângă cele trei echipe, aflate la egalitate de puncte, FC Botoșani ocupă locul 4, la doar două puncte în față, pe când FC Voluntari are o lungime ceva mai lejeră, dar care poate să fie răsturnată destul de ușor. Ilfovenii au 37 de puncte, 5 peste locul 7.

Odată cu fuziunea din vară, dintre Viitorul și Farul, Gică Hagi dorește să creeze o echipă competitivă, puternică, care să se bată an de an la play-off și la trofee, fără a mai fi nevoită să-și vândă cei mai buni jucători, mai ales unor rivale directe din Liga 1. Michael Omoh vine să ajute la îndeplinirea acestui obiectiv, după rezilierea contractului cu Academica Clinceni.

Cel mai bun dribleur din Liga 1

Contractul dintre Omoh și Farul Constanța este valabil pentru un an și șase luni din acest moment. Practic, el este jucătorul constănțenilor până în vara lui 2023. În vârstă de 30 de ani, nigerianul a fost om de bază la Academica Clinceni, „lanterna roșie” a Ligii 1. În 18 partide disputate acolo, el a marcat un gol și a oferit trei pase decisive.

Conform studiului realizat de CIES Football Observatory, acesta este pe primul loc în topul celor mai buni dribleuri din Liga 1. El poate evolua fie ca mijlocaș stânga, fie ca aripă stânga și este la a treia experiență în Liga 1.

El a venit pentru prima oară în România în stagiunea 2019/2020, timp în care a fost legitimat la Politehnica Iași. În 18 partide disputate în Copou, el a marcat patru goluri și a oferit două pase decisive. A urmat un „popas” la două echipe din Israel, Hapoel Kfar Saba și Maccabi Ahi Nazareth, ca la începutul actualei stagiuni să semneze cu Clinceni, echipa-revelația din stagiunea 2020/2021.

Acesta a debutat la seniori pentru Dalkurd, echipă din Suedia, iar, până la transferul la Iași, el și-a făcut un nume la diverse echipe din Suedia, evoluând doar acolo o bună bucată a carierei: Darlkurd, Ostersunds, Orebro sau Mjallby.