”Trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo”. Numele important din fotbalul românesc care cere să fie lăsat să antreneze echipa de suflet

Ioan Valentin Oprea 28.09.2023, 18:17
”Trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo”. Numele important din fotbalul românesc care cere să fie lăsat să antreneze echipa de suflet

Dinamo e pe locul 15 din 16 în Superligă, iar Ionuţ Chirilă se autorecomandă la trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Fiul regretatului jurnalist Ioan Chirilă afirmă că este de neînţeles de ce şefii „câinilor” nu i-au acordat nicio şansă de a conduce echipa în ultimii ani şi subliniază că e gata oricând să accepte provocarea de a prelua timona alb-roşiilor.

Chirilă crede că merita de mult timp să devină antrenor principal la Dinamo şi i s-a făcut o mare nedreptate că nu a fost luat niciodată în calcul de oamenii cu bani care s-au aflat la şefia clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?”, a declarat Chirilă, pentru site-ul iamsport.ro.

Critică strategia aplicată de Dinamo

Tehnicianul în vârstă de 57 de ani susţine că a dovedit, de-a lungul carierei sale de antrenor la juniorii lui Dinamo, că are capacitatea de a creşte tineri şi de a-i promova pe aceştia în fotbalul mare. Chirilă subliniază că pasul firesc pe care ar fi trebuit să îl facă în viaţa sa de antrenor ar fi fost acela de a deveni principal la Dinamo, însă această ocazie i-a fost refuzată de şefii „câinilor”.

Un antrenor trebuie să demonstreze că din jucătorul de 19 ani cu 1.500 de dolari salariu/lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală (n.r. a jucătorului matur). Păi ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să primească Dinamo?”, a mai completat, vizibil deranjat, Ionuţ Chirilă.

În final, tehnicianul de 57 de ani a ţinut să critice strategia pe care au aplicat-o mai marii de la Dinamo în ultimii zeci de ani. Chirilă consideră că şefii alb-roşii au irosit milioane de euro pe transferuri neprofitabile, iar soluţia ideală ar fi fost aceea ca formaţia din Ştefan cel Mare să se concentreze pe creşterea juniorilor în propria pepinieră şi pe promovarea lor în prima divizie.

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască și nu să cumpere, ci să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini”, a încheiat, pe acelaşi ton nervos, Chirilă.

Urmăriți Playsport.ro și pe