ȚSKA – Sepsi 0-2. Victorie mare pentru români la Sofia. Sepsi, aproape de calificare după un meci de vis cu ȚSKA. Aici sunt toate fazele

Alex Matei 27.07.2023, 21:58
ȚSKA – Sepsi 0-2. Victorie mare pentru români la Sofia. Sepsi, aproape de calificare după un meci de vis cu ȚSKA. Aici sunt toate fazele

Sepsi s-a impus la Sofia și a luat o opțiune serioasă la calificarea în turul trei preliminar al Conference League. Golurile au fost marcate de Nicolae Păun și Roland Varga, ultimul după o gafă de proporții a portarului advers.

ȚSKA Sofia – Sepsi 0-2 (Păun 68, Varga 80)

min. 90+6: Fluier final.

min. 88: Damașcan șutează de la marginea careului, mingea este deviată și izbește transversala.

min. 80: Gol Sepsi! Busatto gafează incredibil, nereușind să preia balonul în afara careului, Rondon îl deposedează, apoi pasează pentru Varga, care îndeplinește o simplă formalitate.

min. 68: Gol Sepsi! Varga nu-l poate învinge pe portarul advers dintr-o poziție ideală, dar mingea ajunge cu noroc la Păun, care deschide scorul.

min. 60: Servit perfect în adâncime de Păun, Ștefănescu nu-și face corect pașii în careu, iar Vion reușește să-l deposedeze.

min. 45+2: Pauză pe arena din Sofia.

min. 45+1: Ștefănescu șutează pe jos, din interiorul careului, dar nu-l poate învinge pe goalkeeperul bulgarilor, Busatto.

min. 28: Dumitrescu ia acțiunea pe cont propriu și centrează în fața porții după o cursă pe partea dreaptă, dar Safranko nu reușește să recepționeze balonul.

min. 27: Bulgarii răspund prin Lindseth, care reia cu capul din apropierea porții, dar trimite puțin pe lângă.

min. 17: Ocazie pentru Sepsi. Servit excelent de Niczuly, Ștefănescu preia elegant și pasează în interiorul careului pentru Safranko, dar mingea este interceptată de fundașii adverși.

min. 1: Începe meciul.

ȚSKA Sofia: Busatto – Mahmutovic, Koch, Cordoba – Turitsov, Carreaza, Lindseth, Vion – Heintz – Phaeton, Nazon
Rezerve: Orlinov, Evtimov – Sanyang, H. Petrov, Shopov, Shaghoyan, Chorbadzhiyski, Donchev, Antonov, Papazov, Estrada
Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi: Niczuly – Aganovic, D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu – Alimi, N. Păun – M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe – Safranko
Rezerve: D. Moldovan, Gedo – Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Ninaj, R. Varga, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu


Liviu Ciobotariu, antrenorul principal al trupei din judeţul Covasna, recunoaşte că bulgarii au de partea lor o experienţă mai vastă în Europa, dar e ferm convins că Sepsi poate pleca neînvinsă de la Sofia. Tehnicianul în vârstă de 52 de ani îşi avertizează elevii să nu cedeze presiunii exercitate de fanii de la ŢSKA şi le cere acestora să joace cu dezinvoltură.

Este un examen important pentru noi. Întâlnim o echipă care are o istorie și un palmares fantastic, cu 31 de titluri și 21 de Cupe, o echipă foarte iubită în Bulgaria. Ne așteptăm la o atmosferă senzațională făcută de fanii celor de la ŢSKA, dar suntem pregătiți. Noi am venit aici să scoatem un rezultat pozitiv care să ne dea speranțe pentru partida din retur”, a prefaţat Ciobotariu duelul din această seară.

Se teme de linia ofensivă a bulgarilor

„Ciobi” crede că bulgarii au o mare forţă ofensivă şi, din acest motiv, le solitică jucătorilor săi să trateze cu maximă concentrare toate acţiunile declanşate de ŢSKA. Fără a intra în detalii tactice, Ciobotariu a lăsat totuşi impresia că Sepsi va încerca să se închidă în propria jumătate, iar principalul obiectiv al covăsnenilor va fi acela de a pleca fără gol de la Sofia.

ŢSKA este o echipă tehnică, foarte bine organizată, cu un stil de joc ofensiv. Ştim că s-au luptat la titlu anul trecut, deci e clar că e o echipă puternică. Noi însă nu ne speriem de nimeni, ne-am luat măsuri. Trebuie să fim foarte atenți, asta e clar”, a explicat Ciobotariu.

Calificarea se va decide la Sfântu Gheorghe

Antrenorul de 52 de ani e ferm convins că soarta calificării nu se va decide în Bulgaria. Fostul fundaş al naţionalei României subliniază că ŢSKA stă mai bine la capitolul experienţă internaţională, dar spune, pe de altă parte, că Sepsi are drept obiectiv clar calificarea în turul următor al Conference League.

Ei au în plus față de noi experiența în competițiile internaționale, iar noi avem de partea noastră motivația și faptul că vrem să mergem mai departe. Sunt două manșe, așa că indiferent de rezultat va exista și o a doua șansă”, a concluzionat Ciobotariu.

Echipe probabile:

CSKA Sofia: 1. Busatto – 4. Koch, 22. Mahmutovic, 19. Turitsov – 6. H. Petrov – 3. Sanyang, 21. Youga, 7. Lindseth, 26. Carreazo – 14. Heintz, 11. Phaeton
Rezerve: 25. Evtimov, 8. Shopov, 10. Shaghoyan, 13. B. Cordoba, 15. Vion, 16. Chorbadzhiyski, 20. Donchev, 23. I. Antonov, 24. Papazov
Absent: D. Asprilla (suspendat)
Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi: 33. Niczuly – 25. Oteliţă, 44. Bălaşa, 13. D. Ciobotariu, 20. A. Dumitrescu – 6. N. Păun, 10. C. Matei, 21. Alimi – 11. M. Ştefănescu, 9. Damaşcan, 18. Safranko
Rezerve: 1. D. Moldovan, 8. I. Gheorghe, 17. Oroian, 22. F. Junior, 59. Kallaku, 77. Aganovic, 82. Ninaj, 97. R. Varga, 99. Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu
Absent: Rodriguez (accidentat)

Urmăriți Playsport.ro și pe