Tuchel, demis după reacția din scandalul Colțescu! PSG și-a ales noul antrenor

Gabriel Eșanu 24.12.2020, 18:02
Tuchel, demis după reacția din scandalul Colțescu! PSG și-a ales noul antrenor

PSG și-a ales noul antrenor, iar decizia nu este una surprinzătoare. Alesul a fost Mauricio Pochettino, un antrenor de top care are și un trecut important la clubul parizian. Pentru care a adunat 70 de partide. Thomas Tuchel a fost demis joi de la PSG, la doar o zi după o victorie clară în Ligue 1. Campioana Franței trecuse miercuri de Strasbourg, scor 4-0, prin golurile marcate de Pembele, Mbappe, Gueye și Kean. În ciuda acestei victorii, PSG are un start destul de modest de campionat. Cu 35 de puncte după primele 17 etape, la un punct în spatele liderului Lyon. Și la egalitate cu Lille.

Situația din campionat ar fi încă sub control pentru Tuchel, care este în grafic pentru un nou titlu în Ligue 1. În plus, lucrurile au mers bine și în Liga Campionilor. PSG a câștigat o grupă foarte grea, cu RB Leipzig, Manchester United și Istanbul Bașakșehir. În aceste condiții, demiterea antrenorului german a fost o mare surpriză, așa cum remarcă și jurnaliștii de la L’Equipe.

PSG și-a ales noul antrenor! Mauricio Pochettino vine în locul lui Tuchel! Argentinianul a jucat pentru parizieni între 2001 și 2003

Determinant conducerii clubului parizian a venit mai degrabă ca urmare a reacției lui Tuchel în deja celebrul scandal Colțescu. La momentul respectiv, antrenorul german și-a îndemnat jucătorii să revină pe teren. Ba chiar le-a spus că nu ar trebui să concluzioneze că a fost vorba de rasism dacă nu au auzit ce s-a întâmplat. O reacție care nu a fost deloc pe placul unora dintre jucătorii lui PSG. În frunte cu starurile Mbappe și Neymar. Ba chiar s-a scris că Idrissa Gueye nu mai comunică deloc cu antrenorul german.

Mauricio Pochettino este un antrenor cu o cotă foarte bună
PSG și-a ales noul antrenor. Mauricio Pochettino îi va lua locul lui Thomas Tuchel

PSG și-a ales noul antrenor. Alesul șeicilor este Mauricio Pochettino, cel care a antrenat-o ultima dată pe Tottenham. A fost foarte apreciat în Premier League și a jucat și o finală de Champions League cu formația londoneză. Pierdută în fața lui Liverpool, în 2019. Le-a mai antrenat pe Espanyol și Southampton. La PSG a jucat între 2001 și 2003 și a adunat 70 de partide, în care a marcat de patru ori.

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe