Tudor Gheorghe, supărat pe ce se întâmplă la Universitatea Craiova. Ce l-a deranjat pe autorul imnului ”O iubire alb-albastră”

Giosanu Catinca / 27.05.2021, 21:24
Tudor Gheorghe, supărat pe ce se întâmplă la Universitatea Craiova. Ce l-a deranjat pe autorul imnului ”O iubire alb-albastră”

Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai de seamă actori de la noi, este extrem de afectat de ceea ce se întâmplă la Universitatea Craiova. Totul se învârte în jurul fostului imn al echipei de fotbal Universitatea Craiova, “O iubire alb-albastră”. Respectivul cântec a fost compus chiar de el. Din nefericire însă, strofele compuse de marele artist a fost dat uitării. Dar nu de azi, de ieri, ci din 1983. ”Cântec pentru Oltenia”, compus de Adrian Păunescu a fost mărul discordiei.

Tudor Gheorghe, amăgit de cei de la Universitatea Craiova

Tudor Gheorghe a avut un moment de sinceritate, în care a vorbit despre dragostea pentru echipa lui de suflet.

Nu voi uita, nu am cum, bucuria, dragostea şi eleganţa cu care am compus acea melodie. Nu m-am gândit la ea ca la un imn, fie el şi neoficial. Dar, în fapt, a fost cred primul imn al unei echipe de suflet pentru mulţi români, nu doar pentru olteni. Numai că, azi pare a fi căzut în uitare. Când l-am compus, acum vreo cinci decenii, Craiova era într-un fel echipa noastră de marcă, cea care făcea meciuri extraordinare, în competiţii internaţionale. Sigur, a venit apoi Adrian Păunescu şi Cenaclul Flacăra şi a mai apărut un imn, impus într-un fel şi de schimbarea vremurilor, în 1983. Dar eu cred că ambele melodii s-ar putea cânta iar astăzi. Dacă ei ar fi deştepţi, şi când zic ei mă gândesc la cei ce conduc ambele echipe de fotbal din Craiova, ar alege să le difuzeze pe amândouă. Fiindcă ambele vorbesc despre o stare de spirit aparte!”, a declarat Tudor Gheorghe, potrivit celor de la impact.ro.

Uite imnul, nu e imnul

Artistul nu pare extrem de entuziasmat de ideea că oraşul său de suflet va avea din viitorul sezon două echipe de fotbal pe prima scenă fotbalistică.

Noi, oltenii, am mai trecut prin aşa ceva. Cu ceva ani în urmă, exista şi Extensiv, tot în prima ligă, împreună cu Universitatea. Nu am făcut mare lucru. Eu cred că o echipă foarte puternică, una singură, e o soluţie mai bună. Şi Clujul, alt mare oraş de la noi, s-a aflat în aceeaşi situaţie şi nu cred că au reuşit să profite de perioada în care au avut două echipe în prima ligă de fotbal.”, a mai spus cunoscutul actor.

În ciuda celor întâmplate, reputatul actor speră să poată reveni pe stadion, măcar la anumite partide.

Vă mărturisesc că echipa lui Mititelu junior m-a invitat, chiar zilele trecute, pentru partida cu Dunărea Călăraşi. S-a schimbat, nu ştiu ce, legat de prezenţa spectactorilor, în ultimul moment, şi nu am mai putut ajunge, dar, poate, în toamnă, voi face iar acest pas. Nu ştiu cum va fi la partida în direct, dar îmi doresc să nu ne facem de râs!”, a conchis Tudor Gheorghe.