Turcii, fascinați de Alexandru Cicâldău, chiar dacă Galatasaray a pierdut pe teren propriu

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.09.2021, 13:07
Turcii, fascinați de Alexandru Cicâldău, chiar dacă Galatasaray a pierdut pe teren propriu

Alexandru Cicâldău a început extrem de bine aventura la Galatasaray. Mijlocașul central în vârstă de 24 de ani a fost transferat de gruparea Cim Bom în această vară de la Universitatea Craiova în schimbul sumei de 6.5 milioane de euro.

Jucătorul crescut la Academia Gheorghe Hagi s-a impus rapid în primul 11 al echipei antrenate de Fatih Terim. Cicâldău a reușit chiar să marcheze deja două goluri pentru Galatasaray în campionat.

Alexandru Cicâldău este lăudat de presa turcă și atunci când Galata pierde

El a fost unul dintre fotbaliștii Galatei apreciați constant de presa turcă. Iar acest lucru se întâmplă chiar și atunci când echipa din Istanbul pierde. Vicecampioana Turciei a fost învinsă pe teren propriu de Alanyaspor, scor 0-1, în etapa a 5-a a Superligii.

Alexandru Cicâldău a fost integralist în echipa lui Fatih Terim și a avut o nouă evoluție apreciată. Internaționalul român a fost considerat chiar cel mai bun fotbalist al Galatei de către jurnaliștii turci de la Goal. Ei au subliniat chiar că fostul fotbalist al Viitorului (în prezent Farul) și al Universității Craiova a devenit liderul din teren al echipei galben-roșii.

Cicâldău, care a avut o prestație solidă în meciul cu Lazio, a continuat în aceeași formă bună și cu Alanyaspor. Românul a reușit 38 de pase valide și a fost cel mai bun jucător pentru echipa sa la acest capitol, atrăgând atenția cu jocul solid pe ambele faze. A câștigat opt dueluri și a devenit liderul formației din acest punct de vedere”, a notat sursa citată.

Fanii Galatei au fluierat jocul echipei lui Terim

Finalul partidei dintre Galatasaray și Alanyaspor a fost extrem de tensionat. Conform sursei citate, au existat niște schimburi de replici între Fatih Terim și Bulent Korkmaz, de asemenea una dintre legendele echipei Cim Bom, în prezent antrenor la Alanyaspor.

De asemenea, în timpul meciului fanii lui Galatasaray i-au huiduit pe DeAndre Yedlin și Ryan Babel. Și chiar le-au adresat injurii rasiste celor doi jucători ai echipei lor.

Fatih Terim a dezaprobat ferm acest gen de comportament al galeriei echipei sale la conferința de presă de după meci. Legendarul antrenor turc a atras atenția că echipa va avea mult de suferit dacă aceste incidente se vor mai întâmpla.

Dacă fanii noștri reacționează astfel nu ne putem descurca. Lucrurile se vor complica dacă reacționează și huiduie de fiecare dată când mingea le vine în picioare. Ei nu sunt obișnuiți cu un astfel de presiune. Dacă se întâmplă acest lucru, nu putem câștiga jucătorii și vom pierde mult”, a declarat antrenorul lui Galatasaray.