Turcii l-au desființat pe Marius Șumudică: „Vina este a președintelui, care i-a oferit o șansă unei persoane necalificate ca tine”

Giosanu Catinca / 18.12.2021, 09:23
Turcii l-au desființat pe Marius Șumudică: „Vina este a președintelui, care i-a oferit o șansă unei persoane necalificate ca tine”

Marius Șumudică a dezamăgit la ultima etapă din Turcia, iar după meci a anunțat că ia în calcul să părăsească echipa. Turcii se așteptau la o victorie și l-au atacat dur pe tehnicianul de 50 de ani.

Marius Şumudică, atacat după ce şi-a anunţat plecarea de la Yeni Malatyaspor

Yeni Malatyaspor, formația antrenată de Marius Șumudică în Turcia, a fost umilită pe teren propriu de Alanyaspor, scor 2-6. Înfrângerea suferită în Superliga turcă a fost picătura care a umplut paharul pentru Şumudică. Antrenorul român a anunţat că e gata să plece de la echipă. Principalul motiv este acela că nu are un lot suficient de competitiv, susține el.

Imediat după fluierul de final al meciului, camerele TV au surprins gesturile făcute de Marius Şumudică. Tehnicianul şi-a luat adio de la Yeni Malatyaspor. El a sărutat eşarfa cu Malatyaspor pe care o avea în jurul gâtului, apoi a arătat cu mâinile că aventura la Malatya s-a terminat pentru el.

Ulterior, Șumi a spus că va rămâne la echipă cu condiția să primească transferurile dorite în iarnă.

”Șumudică, nu e vina ta”

Jurnalistul turc Fehmi Özgüler, cunoscut pentru reacțiile dure avute la adresa lui Marius Șumudică de-a lungul ultimilor ani, a publicat un editorial prin care l-a desființat pe antrenorul român. Șumudică este criticat pentru declarațiile făcute la adresa jucătorilor săi și este numit ”o persoană necalificată” pentru postul de antrenor al lui Yeni Malatyaspor.

Malatyaspor, care speră să evite retrogradarea, l-a adus ca pe un salvator. Când a ajuns, a câștigat un meci sau două, iar apoi a făcut mare spectacol, și-a ridicat jucătorii în slăvi. Apoi, după câteva rezultate nefavorabile, i-a criticat fără milă pe jucătorii pe care anterior îi lăudase, spunând că ‘unii jucătorii nu sunt de campionatul Turciei, am nevoie de 7-8 fotbaliști’. A început să se gândească apoi cum își poate aduce jucătorii pe care îi vrea.

Cum poți să motivezi niște jucători pe care îi critici? Bineînțeles că nu poți. După ce a încasat șase goluri cu Alanyaspor pe teren propriu, Șumudică și-a dat jos de la gât fularul lui Malatyaspor și l-a pus în buzunar, uitându-se către public și parcă spunând: ”Gata, mi-am terminat treaba aici”.

Șumudică, nu e vina ta. Vina este a președintelui și a conducerii lui Malatyaspor, care i-a oferit o șansă unei persoane necalificate ca tine. Șumudică, tu ești un om fals și un dansator din buric, nu un antrenor.”, a scris Fehmi Özgüler, conform Futbol Medya.