U-BT Cluj a scris istorie pentru baschetul românesc. S-a calificat în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor la prima participare

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.12.2021, 09:03
U-BT Cluj a scris istorie pentru baschetul românesc. S-a calificat în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor la prima participare

U-BT Cluj face istorie pentru sportul din România în această ediție a Ligii Campionilor la baschet masculin. Calificată în premieră în cea mai importantă competiție din Europa la nivel de cluburi, echipa antrenată de Mihai Silvășan a reușit să își asigure locul 1 în Grupa G și să se califice astfel în grupele princiapele.

U-BT Cluj, calificare istorică în Liga Campionilor

Această performanță a fost asigurată după victoria din deplasarea cu turcii de la Daruşşafaka, scor 103-101 (26-24, 25-25, 18-29, 34-23). Performanța clujenilor este cu atât mai lăudabilă cu cât turcii conduceau la o diferență de 18 puncte cu 8 minute rămase de jucat din ultimul sfert.

U-BT Cluj a marcat ultimele nouă puncte ale partidei când mai erau doar două minute și 24 de secunde de jucat și au revenit de la scorul de 101-94 pentru turci, impunându-se cu 103 la 101. Astfel, echipa clujeană a ajuns la 5 victorii din 6 meciuri în această grupă, pe care a câștigat-o autoritar.

Cel mai bun marcator al echipei lui Silvășan a fost cubanezul Karel Guzman. El a reușit să marcheze 26 de puncte. De asemenea, el a mai reușit și 5 pase decisive și 7 recuperări.

În aceasta partidă au mai fost utilizați Brandon Brown, 19 puncte, Stefan Bircevic, 11 puncte, Dustin Hogue, 19 puncte, Patrick Richard, 12 puncte, Luca Colceag, o recuperare, Elijah Stewart, 5 puncte și Andrija Stipanovic, 11 puncte.

În celălalt meci al grupei, israelienii de la Hapoel U-NET Holon i-au învins pe italienii de la Happy Casa Brindisi cu scorul de 84-80.

Clasamentul final al grupei G principale din Liga Campionilor la baschet masculin

1. U-BT Cluj-Napoca 11 puncte

2. Hapoel U-NET Holon 10

3. Daruşşafaka 8

4. Happy Casa Brindisi 7

Meciurile din grupele principale se vor disputa în perioada ianuarie-martie 2022. Dacă U-BT Cluj și-a asigurat direct participarea în această fază, Hapoel U-NET Holon și Darușșafaka vor disputa meciuri de baraj pentru a ajunge acolo.

Bucuria jucătorilor de la U-BT Cluj după această performanță de excepție pentru sportul românesc

VIDEO. Bătaie de joc într-un meci de baschet pentru juniori în România. A marcat un auto-coș pentru a pierde partida