UEFA a decis. Cine va arbitra finala Champions League, după ce Szymon Marciniak a fost implicat într-un scandal

Cosmin Olteanu 02.06.2023, 14:40
UEFA a decis. Cine va arbitra finala Champions League, după ce Szymon Marciniak a fost implicat într-un scandal

UEFA a decis cine va arbitra finala Champions League, dintre Manchester City și Inter, după ce Szymon Marciniak a fost implicat într-un scandal.

Szymon Marciniak, arbitrul desemnat, inițial, să arbitreze finala Champions League de la centru, a fost acuzat de faptul că a participat, în Polonia, țara sa natală, la o manifestație a unui grup de extremă dreaptă, cunoscut pentru poziția rasistă, homofobă, antisemită și xenofobă. În urma acestui scandal, a apărut posibilitatea ca Marciniak să fie suspendat, iar locul acestuia să fie luat de arbitrul de rezervă, adică românul Istvan Kovacs.

UEFA a decis. Cine va arbitra finala Champions League, după ce Szymon Marciniak a fost implicat într-un scandal

UEFA a analizat cele întâmplate cu Szymon Marciniak, însă, într-un final, a decis că nu este necesară suspendarea sa. Astfel că polonezul se va afla la centrul partidei Manchester City – Inter.

Finala Champions League dintre Manchester City și Inter este programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00, la Istanbul, și va putea fi urmărită, în format live, pe playsport.ro.

Szymon Marciniak și-a prezentat scuzele printr-o scrisoare

„Am fost indus în eroare și nu știam că evenimentul era asociat cu o mișcare de extremă dreaptă poloneză. Dacă aș fi fost conștient de acest fapt, aș fi refuzat categoric invitația. E important să înțelegem că valorile promovate de această mișcare sunt total contrare convingerilor personale și principiilor pe care mă străduiesc să le susțin în viața mea. În calitate de profesionist, profund dedicat fotbalului, vreau să subliniez sprijinul meu neclintit pentru valorile promovate de UEFA. Și condamn din toată inima orice formă de ură, discriminare sau intoleranță, deoarece nu au loc în sport sau în societate în ansamblu.

De asemenea, vreau să subliniez angajamentul meu de a lupta împotriva discriminării în fotbal. Mă angajez să învăț din această experiență și să vă pot asigura că astfel de lipsuri de judecată nu vor avea loc în viitor. În cele din urmă, îmi exprim scuzele sincere cluburilor, jucătorilor, fanilor, colegilor, oficialilor și organizațiilor ce își pun încrederea în mine”, este o parte din scrisoarea elaborată de Marciniak și publicată astăzi de către UEFA.

Urmăriți Playsport.ro și pe