UEFA va lua ”curând” o decizie privind incidentele ”odioase” de la meciul Nice – Koln din Europa Conference League

Giosanu Catinca 10.09.2022, 08:51
UEFA va lua ”curând” o decizie privind incidentele ”odioase” de la meciul Nice – Koln din Europa Conference League

Incidentele petrecute înaintea duelului dintre Nice și FC Koln, scor 1-1, din prima etapă din grupele Conference League, vor fi analizate la sânge de reprezentanții UEFA. Oficialii s-au autosesizat după ce 32 de persoane au fost rănite, iar alte patru spitalizate. Ce riscă acum cluburile OGC Nice şi FC Koln.

UEFA s-a autosesizat!

Ciorcnirile violente petrecute înaintea meciului dintre echipa franceză OGC Nice, la care joacă românul Rareş Ilie, şi formaţia germană FC Koln, desfăşurat joi seara pe stadionul Allianz Riviera, au ajuns și la urechile celor de la UEFA, care s-au autosesizat și urmează să ia o decizie în acest sens, conform AFP.

Oficialii nu au putut trece cu vederea incidentele nefericire, mai ales că 32 de oameni au fost răniți cu ocazia meciului disputat joi seara între cele două formații în Europa Conference League (1-1).

Presa din străinătate notează că haosul s-a produs după ce câte sute de fani ai celor de la Koln au invadat tribuna principală pentru a se încăiera cu suporterii francezi aflați la peluza sud. Ultrașii purtau cagule pe față și erau înarmați cu bare de oțel sau scaune. Astfel s-a ajuns ca mai multe persoane să fie rănite. Unele au avut nevoie să fie transportate de urgență la spital.

Ce riscă acum cluburile OGC Nice şi FC Koln

UEFA a anunțat că va lua măsuri după ce nemții s-au luat la bătaie cu suporterii francezi. Polițiștii au spus, inițial, că scandalul a fost declanșat de nemți.

Ulterior, s-a aflat că cele mai grele acuzaţii vizează clubul francez. S-a ajuns la concluzia că cei de la Nice au încălcăt regulile de „ordine şi securitate” în timpul competiţiilor europene, și anume lansare de proiectile, aprindere de bombe de fum, „tulburări” cauzate de fani.

Clubul francez va trebui să răspundă şi pentru deficienţe precum „identificarea celor responsabili”, personalul de securitate, controlul şi filtrarea spectatorilor şi limitarea mişcărilor acestora.

De partea cealaltă, nemții vor fi urmărițidisciplinar pentru „aruncare de obiecte, aprindere de fumigene” şi „tulburări” cauzate de ultrași.

Comisia de disciplină a UEFA se va pronunța ”în timp util”

Comisia de disciplină a UEFA  va lua o decizie în cel mai scurt timp posibil, informează forul fotbalistic european.

Printre persoanele rănite se numără doi poliţişti şi un steward. Un german a ajuns la spital după ce a căzut de la o înălţime de peste cinci metri, iar asta nu poate fi trecut cu vederea. Omul a fost la un pas să-și piardă viața. El era, de fapt, suporter al echipei franceze, susțin mai multe surse, care le-au povestit jurnaliștilor de la AFP că în tribuna echipei oaspete s-au aflat mai mulţi suporteri parizieni ce au purtat culorile formaţiei FC Koln.