EXCLUSIV. Mircea Sandu, prezent din nou în fața Instanței! „În 24 de ani, nu au existat persoane care să arate că am cerut bani”

Cătălin Mureșanu / 04.05.2021, 16:26
EXCLUSIV. Mircea Sandu, prezent din nou în fața Instanței! „În 24 de ani, nu au existat persoane care să arate că am cerut bani”

Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! Acesta nu a scăpat de emoții, după ce, în 2019, procurorii DNA i-au deschis un dosar în care este acuzat, alături de soția sa, Elisabeta Sandu, de luare de mită și complicitate la luare de mită. În acel moment, s-a vehiculat că fostul președinte al Federației Române de Fotbal ar fi primit, în anul 2009, 200.000 de euro pentru a le facilita avocaților Ioana și Andrei Valentin Sfîrîială două contracte de asistență juridică cu FRF de pe urma cărora cei din urmă ar fi încasat peste 2,5 milioane de euro.

Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! DNA nu se lasă și îl „convoacă” pe fostul șef de la FRF la Curtea de Apel


UPDATE: Declarația lui Mircea Sandu, conform surselor PlaySport, în fața judecătorilor:

Susțin cele spuse de avocat. În 24 de ani, nu au existat persoane care să arate că am cerut bani. Am jucat 400 de meciuri în prima ligă și am dat peste 300 de goluri. Am reprezentat fotbalul românesc la FIFA și UEFA. S-au făcut investiții de peste 20 de milioane de euro pentru Casa Fotbalului și Mogoșoaia,  a declarat acesta, printre altele.

În sală este prezentă și soția lui Mircea Sandu, Elisabeta Sandu, acuzată în același dosar.

UPDATE:  Fostul șef al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, se află la Curtea de Apel București, în acest moment, într-un alt termen al dosarului de „luare de mită”, în care este anchetat. A fost ultima înfățișare. Verdictul va fi anunțat peste 15 zile!

EXCLUSIV. Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! DNA nu se lasă și îl „convoacă” pe fostul șef de la FRF la Curtea de Apel
EXCLUSIV. Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! DNA nu se lasă și îl „convoacă” pe fostul șef de la FRF la Curtea de Apel

Chiar dacă anul trecut, mai precis în luna octombrie, Mircea Sandu (68 de ani) a obținut o primă victorie, după ce Tribunalul București l-a achitat, procurorii DNA nu au renunțat și au făcut recurs la Curtea de Apel. Pe 9 martie va avea loc al doilea termen, după ce, la primul termen, „Nașul” a spus că nu are un apărător.

Cum s-a ajuns în această situație

Procurorii Direcției Naționale Anti Corupție au explicat modalitatea prin  care fostul șef al fotbalului românesc ar fi încălcat legea. „La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale, Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au susținut, în trecut, procurorii.

ULTIMA ORĂ. Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! DNA nu se lasă și-l „convoacă” pe fostul șef de la FRF la Curtea de Apel
ULTIMA ORĂ. Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! DNA nu se lasă și-l „convoacă” pe fostul șef de la FRF la Curtea de Apel

 

Noi probleme de sănătate. Mircea Sandu a învins cancerul

În ultimii ani, Mircea Sandu a evitat să mai iasă în public. Problemele de sănătate pe care fostul boss de la Casa Fotbalului le-a avut constituie motivul pentru care a preferat să stea departe de microfoane, camere de luat vederi, emisiuni, evenimente sau festivități. În luna august a anului trecut, „Nașul”, care, în  2009, a suferit o intervenție chirugicală în Franța, după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon, a trecut peste o nouă cumpănă. Astfel, Gazeta Sporturilor a dezvăluit că fostul mare jucător de la Sportul Studențesc și Naționala României a aflat că are o tumoare la plămâni. Din fericire, această problemă i-a fost descoperită într-o fază incipientă.