Ultimatum dur al șefului FIFA: ”Trebuie să se decidă! Nu pot să joace și în Superligă și în CL!”

Gabriel Peneș / 20.04.2021, 19:36
Ultimatum dur al șefului FIFA: ”Trebuie să se decidă! Nu pot să joace și în Superligă și în CL!”

„Războiul de secesiune” din fotbal continuă. Ultimatum dur al șefului FIFA: ”Trebuie să se decidă! Nu pot să joace și în Superligă și în CL!”. Înființarea noii supercompetiții de către „cei 12” e taxată zi de zi. Acum a venit rândul lui Giani Infantino, președintele FIFA. Forul mondial a amenințat deja că jucătorii de la cluburile afiliate Superligii nu vor mai putea juca la naționalele lor.

Ultimatum dur al șefului FIFA

„Războiul” Superligii cu mai toată lumea e încă în faza declarațiilor. Ultimatum dur al șefului FIFA. Crearea unei noi competiții exclusiviste, cu „circuit închis” a dat peste cap fotbalul planetei. Nimeni nu știe exact ce se va întâmpla concret. Și cum va arăta „sportul-rege” dacă marile cluburi nu vor da înapoi. Cele 12 cluburi fondatoare sunt: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid.

UEFA și FIFA au amenințat deja că vor exclude aceste formații din toate competițiile europene și mondiale. Dar și pe jucătorii lor, care nu vor mai putea participa la meciurile naționalelor de care aparțin. Problema cea mai urgentă este rezolvarea situației semifinalelor ediției actuale a Champions League. Ele vor avea loc săptămâna viitoare. Dar 3 dintre cele 4 semifinaliste sunt fondatoare ale Superligii.

Ultimatum dur al șefului FIFA: ”Trebuie să se decidă! Nu pot să joace și în Superligă și în CL!”
Ultimatum dur al șefului FIFA, Giani Infantino, la adresa echipelor fondatoare a Superligii Europene/Sursa foto: Facebook – FIFA

”Trebuie să se decidă! Nu pot să joace și în Superligă și în CL!”

Giani Infantino, președintele FIFA a avut o poziție dură vizavi de „cei 12”. Dar comentariul său a fost la modul general. Organizarea Champions League este în „parohia” UEFA.

Dacă unii aleg să meargă pe drumul lor, atunci trebuie să trăiască cu consecințele acestei alegeri. Ei sunt responsabili pentru alegerea lor. În mod concret, asta înseamnă fie că faci parte dintr-o entitate, fie că ești în afara ei. Nu poți fi pe jumătate înăuntru și pe jumătate afară. Acest lucru trebuie să fie absolut clar.”, a spus șeful FIFA, citat de eurosport.ro.

Infantino și-a exprimat sprijinul pentru orice decizie va lua UEFA în această privință.

FIFA dezaprobă total acest proiect, care este un circuit închis. Vom sprijini UEFA în toate modurile. Sperăm totuși că totul va reveni la normal, că totul se va stabiliza, cu respect, cu solidaritate și punând în prim plan interesele fotbalului național, european și global”, a mai spus Infantino la congresul extraordinar al UEFA din această săptămână, conform aceleiași surse.

Pe de altă parte, președintele forului european, Aleksander Ceferin a fost mult mai virulent la adresa noii competiții.

Ideea Super Ligii a început înainte de COVID. A fost inițiată de mult timp la dorința lui Florentino Perez și Andrea Agnelli. Acest lucru este extrem de narcisist, nu are nicio legătură cu pandemia sau cu orice altceva. Am vorbit cu ei și ne-au cerut întotdeauna mai mult timp de gândire privind noul format din Champions League. Competițiile noastre sunt deschise. Super Liga este o competiție închisă. Este o propunere rușinoasă și egoistă. Este o insultă gravă în fața tuturor iubitorilor de fotbal.”, a tunat Ceferin la conferința de presă de după ședința UEFA.