Ultimele detalii despre transferul iernii. Ce contract va semna Alexi Pitu cu Bordeaux: „E un pas mare în cariera lui”

Robert Zanfir 24.01.2023, 23:01
Ultimele detalii despre transferul iernii. Ce contract va semna Alexi Pitu cu Bordeaux: „E un pas mare în cariera lui”

Alexi Pitu (20 de an) este la un pas de transferul la Bordeaux. Atacantul celor de la Farul Constanța s-a înțeles cu echipa de ligă secundă pentru un contract care se întinde pe patru sezoane. Salariul va fi unul peste nivelul Superligii din România.

Gică Hagi tocmai a cedat primul loc din Superliga. Mai mult, Farul a rămas și fără unul dintre tinerii de talent ai echipei. Alexi Pitu va juca în Franța, în tricoul celor de la Bordeaux. „Are calități care au sedus conducerea clubului”, scriu cei din Hexagon despre jucătorul român.

Ce contract va semna Alexi Pitu. Ultimele detalii despre transferul iernii

Alexi Pitu se va bate pentru promovarea în Ligue 1. Anunțul făcut de Giovanni Becali pentru Fanatik a surprins lumea fotbalului din România. „Perla” lui Gică Hagi va avea un salariu de 25 de mii de euro în primul sezon. Dacă va promova, acesta va fi mărit până la 40 de mii de euro pe an. Gică Popescu a oferit detalii despre înțelegerea care se întinde pe patru ani.

„Merge să facă vizita medicală, încă nu a semnat. Dacă e ok, probabil va semna în următoarele zile. S-au schimbat regulile. Înainte semnai contractul și apoi făceai vizita. Dacă picai vizita, se anula contractul. Acum e invers, faci întâi vizita și după aceea semnezi. Nu avem acceptul din partea francezilor să spunem suma, dar e o sumă peste evaluarea lui de pe Transfermarkt (n.r. 1.4 milioane de euro). Există și procente, da. Cei care își dau cu părerea, să-și facă socoteli în curtea lor. E bucătăria noastră internă, ne facem singuri socotelile. Dacă noi am considerat că înțelegerea e convenabilă, înseamnă că mergem mai departe.

În ultimele luni, eu personal am avut contact cu mai multe cluburi din afară, m-au întrebat cât costă, câți ani are, cum joacă. Prima ofertă serioasă și scrisă a venit de la Bordeaux. Pentru că noi considerăm – și la fel și el – că e o oportunitate bună pentru el. Toată lumea consideră că echipa va promova. El a semnat pe 4 ani și jumătate și el speră ca, din vară, să joace în Ligue 1.

Are un contract foarte, foarte bun, crede-mă. El a copilărit în Germania o bună perioadă, vorbește perfect Germana, dar franceza o învață. Știe engleza”, a declarat Gică Popescu pentru Digi Sport.

Gică Popescu: „Alexi Pitu merge la o fostă campioană a Franței!”

Cu 33 de puncte adunate în 19 etape, Bordeaux este pe locul 2 din Ligue 2, loc care asigură promovarea directă în primul eșalon din Franța.

„Când mergi la o echipă, sunt anumite situații, deci lucrurile se pot schimba în 6 luni cum nu îți poți închipui. Depinde cum este văzut actualul antrenor, sau dacă vine altul, sau alte chestii.

El merge la o fostă campioană a Franței, e un pas mare făcut în cariera lui. Noi ce putem să facem? Îl pregătim până la scara avionului. Nu mai depinde de Hagi, de mine, de nimeni.

Noi l-am educat, l-am făcut să joace în Liga 1 și a avut evoluții excelente în acest an, deci depinde acum de cluburile din străinătate și de jucător, de alte aspecte pe care noi nu le mai putem controla când pleacă de la club”, a mai spus Popescu.

Azi noapte, Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00,
Giovanni Becali, pentru Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe