Ultrașii de la CSA Steaua au strâns bani și merg la TAS pentru a forța intrarea în Superligă

George Drafta 25.05.2023, 22:05
Ultrașii de la CSA Steaua au strâns bani și merg la TAS pentru a forța intrarea în Superligă

Chiar dacă Opriţa şi conducerea Stelei s-au resemnat în privinţa ratării promovării din cauza regulamentelor care nu îi permit să ajungă în Superligă, fanii roş-albaştrilor nu se împacă în niciun fel cu această situaţie.

Iar suporterii trupei din Ghencea pun la cale o acţiune la TAS. Prin care vor să obţină promovarea formaţiei favorite, clasată pe locul secund la finalul sezonului din Liga 2. Susţinătorii clubului spijinit de MApN au luat legătura cu o firmă elveţiană capabilă să îi le susţină punctul de vedere la instanţa de la Lausanne. Fanii s-au unit pe reţelele de socializare. Şi au alcătuit un grup special destinat celor care vor dori să sprijine această cauză.

„Este vorba de un avocat de mare anvergură, veți fi plăcut surprinși, veți vedea factura și toate detaliile dumnealui. Chiar o simplă căutare pe Google vă va arăta detalii despre celebra casă de avocatură specializată în litigii TAS. Acesta va analiza cazul în detaliu și ne va spune exact ce șanse avem la TAS.

Cei care doresc să se alăture acestuia demers sunt așteptați pe grup. În curând vom avea și tot dosarul și regulile de licențiere traduse de către un traducător autorizat, datorită lui Sorin Ioniță, care a suportat toate costurile traducerii legalizate și căruia îi mulțumim încă o dată! #VremSteauaÎnA”, este mesajul din cadrul unei postări urcate în mediul virtual.

Judecată în regim de urgenţă

Persoana de contact garantează că răspunul din partea instanţei elveţiene va fi unul destul de rapid.

Sediul TAS de la Lausanne
Sediul TAS de la Lausanne

 „Dacă analiza voastră are șanse rezonabile de succes și clubul vrea să meargă înainte cu acest demers, putem formula de îndată un apel și să aplicăm pentru o judecare în regim de urgență, cu scopul de a primi un verdict final până la 30 iunie 2023, cel târziu.

Am nevoie de toate regulamentele, precum și decizia federației de refuzare a promovării (dacă se aplică). Dacă vreți să mergem înainte, pot să scot o factură care poate fi plătită prin transfer bancar sau plătită cu cardul, în funcție de cum preferă clubul”, se mai arată în comunicatul suporterilor Stelei.

Mesajul CSA

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a reacţionat duminica trecută. După ce formaţia care reprezintă clubul în Liga 2 a terminat competiţia pe un loc care să le permită accederea în Superligă. Conducerea grupării roş-albastre a avut o abordare similară cu cea a fanilor. Doar că demersurile pentru a îndreptarea situaţiei în favoarea „militarilor” întârzie.

„Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF. Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat”, a  fost anunţul făcut de conducerea CSA Steaua pe o reţea de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe