Umilința trăită în prezent de Mihai Costea, după ce Gigi Becali a plătit pentru el aproximativ 1,5 milioane de euro în 2011

Ioan Valentin Oprea 08.06.2023, 23:16
Umilința trăită în prezent de Mihai Costea, după ce Gigi Becali a plătit pentru el aproximativ 1,5 milioane de euro în 2011

În vara lui 2011, Gigi Becali anunţa cu surle şi trâmbiţe transferul la gruparea roş-albastră a atacantului Mihai Costea. Un milion şi jumătate de euro a plătit atunci latifundiarul din Pipera pentru a obţine semnătura jucătorului Craiovei.

Zilele de glorie ale lui Mihai Costea au apus însă de mult. Ajuns la vârsta de 35 de ani, fostul fotbalist al FCSB-ului a jucat, în sezonul recent încheiat, în cel de-al treilea eşalon fotbalistic românesc, la Viitorul Dăeşti. În returul barajului cu CSM Alexandria, Costea nu a prins primul unsprezece.

A văzut tot meciul de pe banca de rezerve

După ce a pierdut în tur, cu scorul de 0-2, formaţia lui Costea a suferit o corecţie în cea de-a doua manşă, când a fost zdrobită cu un usturător 1-4. Costea a văzut întreaga partidă de pe banca de rezerve, nefiind trimis în teren nici măcar pentru un minut.

După ce a părăsit-o pe FCSB, în 2015, cariera lui Costea a luat-o la vale. Fotbalistul oltean şi-a încercat norocul la FC Voluntari, dar nu a fost folosit decât în şapte partide din Liga I. În vara lui 2016, Costea a plecat în prima sa aventură de peste hotare. Nu s-a acomodat deloc în Emiratele Arabe Unite şi a fost la un pas de a agăţa ghetele în cui.

Echipe de tradiţie au revenit în Liga a II-a

Dacă Viitorul Dăeşti, gruparea la care este legitimat Mihai Costea, a ratat promovarea în divizia secundă, alte trei echipe de tradiţie ale fotbalului românesc au fost mult mai norocoase. Ceahlăul Piatra Neamţ, Corvinul Hunedoara şi CSM Reşiţa au revenit în Liga a II-a.

Lor li se alătură şi CS Tunari, echipă ce a obţinut biletele pentru divizia secundă, după ce a trecut în retur, scor 3-1, de Popeşti Leordeni. Toate cele trei goluri ale celor de la CS Tunari au purtat semnătura lui Claudiu Herea. Fotbalistul de 33 de ani şi-a trecut în cont un hattrick, în mai puţin de 24 de minute.

Urmăriți Playsport.ro și pe