Umilit de Armata Română! S-a aflat ce pensie are un fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni

Robert Zanfir 25.11.2021, 09:33
Umilit de Armata Română! S-a aflat ce pensie are un fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni

Tudorel Stoica a dezvăluit umilințele pe care le-a suportat în fostul regim, deși a făcut parte din marea echipă a Stelei din anii 1980. Fostul căpitan al echipei care cucerea Cupa Campionilor Europeni și-a dat demisia din Armată, imediat după Revoluția din 1989.

Anul acesta s-au împlinit 35 de ani de la cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc. Steaua lui Duckadam câștiga, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, după executarea loviturilor de departajare. Cu toate acestea, componenții adevăratei generații de aur, așa cum au numit-o nu puțini oameni din fotbal, au suportat multe nedreptăți de-a lungul timpului.

Ce pensie are un fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni

Tudorel Stoica a fost căpitanul echipei fabuloase a „militarilor”, din anii 80. Mijlocașul a ratat legendara finală de la Sevilla, dar a rămas de-a lungul timpului ca simbolul acelei echipe.

Gloria sportivă nu i-a adus, însă, și satisfacții în viața privată. Tudorel Stoica a dezvăluit că are o pensie de doar 1500 de lei și că, fără sprijinul lui Valentin Ceaușescu, ar fi ajuns un muritor de foame.

„1.506 lei este pensia mea! Dacă domnul Valentin Ceaușescu nu mă ajuta să plec în străinătate, acum eram mort. Nu puteam să suport unele umilințe trăite la clubul Steaua. N-aș fi putut să suport ceea ce se întâmplă acum în fotbal.

Am câștigat Cupa Campionilor și am plecat cu Pițurcă la Lens. Atunci ne promisese clubul o mie de dolari. Când m-am întors de la Lens era domnul Oțelea comandant, iar eu eram la centrul de copii și i-am zis: «Domnule comandant, vă rog să-mi dați și mie mia aia de dolari»”, a povestit Tudorel Stoica pentru Gsp.

Cum a fost umilit Tudorel Stoica de Armata Română

„Apoi i-am spus: «Vreau să-mi dați mia de dolari sau o să-mi dau demisia din armată». M-a pus să vin după trei zile. M-am dus. Mamă!, n-am văzut așa ceva…

Am bătut la ușă: «Domnule comandat, am venit». Primul lucru pe care mi l-a spus a fost: «Ți-ai dat demisia din armată?».

Asta m-a durut rău de tot! Adică pe el îl interesa să-mi dau demisia… Mi-am dat demisia până la urmă și am plecat. A fost o durere fantastică pentru mine. Eu la Steaua mi-am făcut treaba, dar sunt lucruri care te dor, te macină”, a mai dezvăluit Tudorel Stoica.

Tudorel Stoica a jucat 15 sezoane pentru Steaua, timp în care a câștigat Cupa Campionilor, Supercupa Europei, dar și 7 titluri de campion al României.

Tudorel Stoica nu a jucat în istorica partidă de pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, din cauza unei suspendări pentru cumul de cartonașe. Primul 11 al Stelei, în finala Cupei Campionilor Europeni, cu Barcelona.

Steaua: Duckadam – Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu – Majearu, Boloni, Bălan, Balint – Lăcătuș, Pițurcă. Pe parcurs au mai intrat Anghel Iordănescu în locul lui Bălan și Marin Radu în locul lui Pițurcă.
Antrenor: Emeric Ienei

Urmăriți Playsport.ro și pe