Un alt component al „Generației de Aur”, jignit și înjurat de fanii dinamoviști: „Sperăm să dispară de acolo”

Gabriel-Alexandru Ioniță 25.08.2021, 23:13
Un alt component al „Generației de Aur”, jignit și înjurat de fanii dinamoviști: „Sperăm să dispară de acolo”

Fanii dinamoviști au fost prezenți în număr destul de mare la Supercupa României la handbal masculin. Dinamo a pierdut însă în fața celor de la HC Dobrogea Sud cu scorul de 19-18 într-un meci disputat la Alexandria. Xavier Pascual, fostul antrenor al Barcelonei, cu care a câștigat sezonul trecut trofeul Champions League, a debutat astfel cu stângul pe banca echipei din Ștefan cel Mare.

Fanii dinamoviști și-au continuat disputa cu Dănuț Lupu

În tribunele sălii din Alexandria s-au petrecut câteva momente extrem de tensionate. Dănuț Lupu, fostul mare fotbalist al lui Dinamo, s-a aflat la meci. El este angajat al Clubului Sportiv Dinamo. Fostul mijlocaș antrenează câteva grupe de copii de la clubul alb-roșu. Se știe că între fanii lui Dinamo și Lupu au existat recent mai multe tensiuni. Totul a plecat după ce fostul internațional român a criticat dur decizia conducerii programului „Doar Dinamo București” de a demara procedura de insolvență la echipa de fotbal. Și nu numai. El a vorbit în termeni destul de duri și despre venirea lui Iuliu Mureșan în conducerea lui Dinamo.

Tu, DDB, ai băgat în insolvență și ți-ai bătut joc de 20 de familii. Când au vrut să-și ia banii după ce s-au chinuit atât, ai băgat clubul în insolvență”, a spus la acel moment, printre altele, Dănuț Lupu.

Suporterii lui Dinamo nu l-au uitat pe Lupu și l-au contestat pe toată durata meciului de la Alexandria. La finalul partidei, fostul mijlocaș nu a mai rezistat și, potrivit ProSport, i-a înjurat pe fani. Fapt ce a declanșat furia acestora. Ei l-au înjurat la rândul lor pe Lupu până ce acesta a părăsit sala. Dinamoviștii prezenți la meci susțin că Lupu le-ar fi arătat și semne obscene. Fapt ce nu se vede însă pe filmarea postată pe Facebook de una dintre paginile programului DDB, respectiv DDB Italia.

Suporterii cer ca Lupu să fie îndepărtat de la CS Dinamo

Fanii dinamoviști sunt atât de supărați pe Dănuț Lupu încât solicită Clubului Sportiv Dinamo să se dezică de acesta. Și eventual să îl și demită din funcția pe care o ocupă în cadrul Academiei de fotbal a clubului din Ștefan cel Mare.

Este inadmisibil ca un angajat al Ministrului de Interne să le arate semne obscene suporterilor și să mai rămână în vreo funcție! Când reprezinți o instituție precum MAI, ești obligat să ai un anumit comportament chiar și în timpul liber. Cu atât mai mult în cardul unui eveniment unde ești prezent ca oficial. Clubul Sportiv Dinamo trebuie să se dezică de un astfel de comportament și să se distanțeze de astfel de personaje”, a fost mesajul transmis de sursa citată.

De asemenea, un reprezentant al suporterilor a spus cu subiect și predicat că Dănuț Lupu nu mai are ce căuta la CS Dinamo după acest episod.

Dănuț Lupu nu mai are ce să caute la noi! I-a criticat mereu pe fani și nu ne-a ajutat deloc în această perioadă grea. Sperăm să dispară de la CS Dinamo, acolo unde oricum nu face nimic”, a spus un fan potrivit ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe