Un club de tradiție se pregătește de renaștere! Proiect ambițios în care au fost recrutate nume importante ale fotbalului românesc

Moldoveanu Camelia / 08.07.2021, 00:10
Un club de tradiție se pregătește de renaștere! Proiect ambițios în care au fost recrutate nume importante ale fotbalului românesc

Printr-un proiect ambițios se pregătește renașterea unui club de tradiție. Echipa plănuiește să revină în Liga 1, spre bucuria fanilor. În acest moment se află în Liga 3, însă noul antrenor este speranța tuturor.

Se pregătește renașterea unui club de tradiție

Fanii fotbalului din Hunedoara pot zâmbi iar. Un proiect ambițios promite renașterea unui club de tradiție. Este vorba despre CS Hunedoara, echipa care și-a propus anul acesta să promoveze în Liga 2.

Consiliul de Administrație al clubului (format din Ioan Andone și Remus Vlad) a făcut deja primul pas important și l-a adus la echipă pe Florin Maxim, antrenorul care a promovat Viitorul Șelimbăr în Liga 2. Mai mult, echipa se schimbă din CS Hunedoara în FC Corvinul Hunedoara din sezonul 2022-2023, potrivit digisport.ro.

Echipa care a terminat sezonul pe locul 6 în Seria 9 din Liga 3, a făcut și primul transfer. Atacantul de Concordia Chiajna, Sergiu Arnăutu. Fotbalistul este cotat la 250 de euro.

CS Hunedoara, clubul înființat de Mihai Leu și Dan Boboușanu. Mircea Lucescu este fondator

Fotbal Club Hunedoara a fost înființat în vara anului 2009 pentru a umple vidul fotbalistic existent în oraș în acel moment, dar în special pentru a crea o oportunitate și a oferi o șansă de a se afirma jucătorilor autohtoni. În aceeași idee se dorea crearea unui puternic Centru de Copii și Juniori și a unei echipe de seniori după modelul de succes implementat de Mircea Lucescu la Hunedoara, la începutul anilor ’80: „o echipă de hunedoreni pentru Hunedoara”.

El a luat naștere la inițiativa lui Mihai Leu și Dan Bobouțanu (consilieri locali la acea vreme), cu girul Primăriei Hunedoara și a membrilor fondatori Mircea Lucescu (reprezentat legal de Gelu Simoc, fostul președinte al Corvinului) și Ioan Andone (reprezentat de omul de afaceri George Mara).

Stadionul de fotbal „Michael Klein” din Hunedoara are o capacitate de 16,500 locuri, acesta poartă numele fostului mare jucător Michael Klein care a jucat la echipă hunedoreana 313 meciuri între anii 1973 – 1988, momentan pe acest stadion evoluează echipa de Liga III-a FC Hunedoara, stadionul este de asemenea cel mai mare stadion de fotbal din județul Hunedoara.

Un club de tradiție, dragostea unui mare antrenor?

Corvinul Hunedoara a fost un club de fotbal din România înființat în anul 1921. Prima sa prezență în Divizia A a avut loc în 1954, când a retrogradat după numai un sezon. Perioada cea mai bună a echipei a fost la începutul anilor 1980, când conducerea tehnică era asigurată de Mircea Lucescu. 1981–82.

Mircea Lucescu a fost și este un mare antrenor, drept dovadă stă faptul că echipa de tradiție a Hunedoarei a obținut cele mai mari performanțe din istoria sa sub comanda lui. Mai exact locul al treilea în campionat și calificarea în Cupa UEFA.