Un comentator TV i-a rostit numele lui Hakan Șukur în timpul meciului Canada – Maroc de la Mondial, iar la pauză a fost schimbat! Scandal uriaș în Turcia

Olteanu Ștefan 02.12.2022, 17:36
Un comentator TV i-a rostit numele lui Hakan Șukur în timpul meciului Canada – Maroc de la Mondial, iar la pauză a fost schimbat! Scandal uriaș în Turcia

Un scandal de proporții a izbucnit în Turcia, după ce un comentator TV a îndrăznit să îi rostească numele lui Hakan Șukur în timpul meciului Canada – Maroc, din ultima rundă a fazei grupelor de la Campionatul Mondial.

Comentator TV, dat afară după ce a spus numele Hakan Șukur în timpul meciului Canada – Maroc de la Mondial

Alpay Bakircigil, comentator TV la postul TRT Spor, a îndrăznit să îi pronunțe numele lui Hakan Șukur, fost atacant de legendă al Turciei, în timpul meciului Canada – Maroc de la Mondial.

În minutul 4 al partidei menționate, Hakim Ziyech a deschis scorul pentru Maroc. În acest context, comentatorul a ținut să amintească faptul că un jucător turc deține recordul pentru cel mai rapid gol marcat la o Cupă Mondială. Este vorba despre legendarul Hakan Șukur, care a marcat în carieră 51 de goluri în 112 meciuri pentru reprezentativa Turciei.

„Duelul a debutat cu un gol rapid, dar trebuie menționat că cel mai rapid gol din toate timpurile, la Cupa Mondială, a fost marcat de Hakan Șukur, în 2002, împotriva Coreei, după doar 11 secunde”, a amintit comentatorul.

Care a fost, de fapt, problema? Pe numele lui Hakan Șukur este emis un mandat de arestare în Turcia, după ce s-a declarat împotriva sistemului condus de președintele Recep Tayyip Erdogan. În prezent, Hakan Șukur trăiește în exil, în Statele Unite ale Americii.

Comentatorul nu a scăpat nepedepsit pentru că i-a rostit numele lui Hakan Șukur, iar la pauza meciului Canada – Maroc a fost înlocuit. Repriza secundă a fost comentată de Cuneyt Kiran, iar important de menționat este că inclusiv pe rezumatul video de după meci, vocea lui Alpay Bakircigil a fost înlocuită, pentru a nu fi auzit numele lui Hakan Șukur.

„După ce a reamintit de Hakan Șukur, crainicul TRT a fost demis la pauză”, titrează publicația birgun.net.

Hakan Șukur a reacționat

În vârstă de 51 de ani, fostul mare atacant al Turciei a distribuit pe pagina sa de Twitter știrea menționată anterior și a transmis un mesaj scurt:

„Aș dori să le mulțumesc celor care folosesc numele meu și nu se supun regimului. Hakan Șukur are defecte, dar nu a făcut și nu va face nimic pentru a-și face familia sau compatrioții să își plece capul.

Există milioane de oameni în țara mea, la fel ca mine, care sunt condamnați de acest regim politic.

Îmi pare foarte rău pentru tine, prietene”, a transmis Hakan Șukur.

Reacție Hakan Șukur
Reacție Hakan Șukur

Hakan Șukur s-a retras din cariera de fotbalist în 2008, de la Galatasaray. De-a lungul carierei, el a mai evoluat pentru Sakaryaspor, Bursaspor, Torino, Inter Milano, Parma și Blackburn.

Hakan Șukur a cucerit 8 titluri de campion în Turcia și 6 Cupe. De asemenea, el a făcut parte din legendara echipă a lui Galatasray, care în sezonul 1999- 2000 a cucerit Cupa UEFA. Gheorghe Hagi și Gică Popescu i-au fost coechipieri lui Hakan Șukur în acel sezon fantastic.

Urmăriți Playsport.ro și pe