Un fotbalist din naționala Angliei nu a băut bere în viața lui. “Lumea se uită ciudat la mine, dar nu-mi place mirosul”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.06.2021, 19:08
Un fotbalist din naționala Angliei nu a băut bere în viața lui. “Lumea se uită ciudat la mine, dar nu-mi place mirosul”

Un fotbalist din naționala Angliei nu a băut bere în viața lui. Echipa pregătită de Gareth Southgate se pregătește pentru debutul la Euro 2020. Anglia este una dintre principalele favorite la câștigarea turneului care se va disputa în nu mai puțin de 12 orașe depe continent. Naționala Albionului are o generație fantastică în care strălucesc fotbaliști tineri precum Sancho, Rashford, Foden sau Mount, dar și jucători cu experiență cum ar fi Kane, Henderson, Maguire sau Stones.

Declan Rice se încadrează în prima categorie. În vârstă de doar 22 de ani, mijlocașul defensiv este unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai lui West Ham United. El a jucat 32 de meciuri în sezonul trecut de Premier League, marcând și două goluri, dar oferind și o pasă decisivă.

Rice a fost extrem de important pentru echipa antrenată de David Moyes într-un sezon ce ar fi putut fi unul istoric pentru londonezi. West Ham s-a bătut până în ultimele etape pentru un loc de UEFA Champions League. În cele din urmă, Rice și colegii săi s-au mulțumit doar cu locul șase și vor juca în Europa League.

Un fotbalist din naționala Angliei nu a băut bere în viața lui. “Lumea se uită ciudat la mine, dar nu-mi place mirosul”

În urma sezonului foarte bun de la West Ham, Declan Rice a atras interesul mai multor cluburi importante din Anglia. El a fost pe lista lui Chelsea pe vremea când Frank Lampard încă antrena echipa de pe Stamford Bridge. Fostul mare mijlocaș este un mare admirator al lui Rice și era dispus să plătească o sumă uriașă în schimbul său, de aproximativ 80 de milioane de euro. Însă, în urma plecării lui Lampard, discuțiile între cele două cluburi nu au mai continuat.

Declan Rice este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui West Ham și ai naționalei Angliei
Declan Rice este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui West Ham și ai naționalei Angliei

De asemenea, Declan Rice este un jucător important și al naționalei Angliei. El a jucat până acum 17 meciuri pentru țara sa și a marcat și un gol. El este văzut de mulți specialiști drept titular în echipa lui Southgate la Campionatul European. Este de așteptat ca Rice să evolueze în fața apărării într-un sistem 4-3-3, avându-i în dreapta și în stânga pe Henderson, respectiv Grealish.

Recent, s-a aflat un lucru destul de neobișnuit despre fotbalistul englez. El a dezvăluit că nu a consumat niciodată până acum o bere, lucru auzit destul de rar în insulă. Rice a explicat că nu îi place mirosul berii, însă a spus că probabil va bea o astfel de băutură dacă Anglia va câștiga Euro 2020.

Dacă vă vine să credeți, am 22 de ani și n-am băut o bere în viața mea. Lumea se miră. Adevărul e că nu-mi place mirosul. Dacă vom câștiga EURO, o să iau o halbă. Apoi probabil că o voi scuipa afară”, a spus amuzat Declan Rice potrivit Sky Sports.

Anglia este printre principalele favorite la câștigarea Euro 2020

Naționala Angliei se bucură în acest moment de una dintre cele mai bune generații pe care le-a avut în ultimii ani. Poate cea mai bună de la cea de la Campionatul Mondial din 2006, unde străluceau, printre alții, David Beckham, Paul Scholes, Steven Gerrard, Frank Lampard, Wayne Rooney sau Rio Ferdinand. Mai mult, englezii au marele avantaj că stadionul Wembley va găzdui mai multe meciuri de la acest turneu final. Inclusiv marea finală de pe 11 iulie.

Anglia se află în grupa D, alături de Croația, Cehia și Scoția. Englezii vor juca primul meci chiar împotriva celui mai greu adversar. Pe 13 iunie, de la ora 16:00, Anglia va înfrunta vicecampioana mondială Croația, evident pe Wembley. În al doilea meci, echipa lui Southgate va juca împotriva Scoției, pe 18 iunie, de la ora 22:00. În ultimul meci din grupă, Anglia va juca împotriva Cehiei, pe 22 iunie, tot de la ora 22:00.