Un internațional român îi apără pe Stanciu și Nedelcearu: ”Nici eu nu aș fi îngenuncheat!”

Giosanu Catinca / 09.06.2021, 19:03
Un internațional român îi apără pe Stanciu și Nedelcearu: ”Nici eu nu aș fi îngenuncheat!”

Fotbaliștii Nicolae Stanciu şi Ionuț Nedelcearu au provocat proteste vehemente din cauză că n-au îngenuncheat pentru mișcarea Black Lives Matter. Un internațional român îi apără pe cei doi sportivi și spune că, dacă ar fi fost în locul lor, nici el nu ar fi îngenuncheat. Cine este jucătorul care sare în apărarea fotbaliștilor huiduiți de suporterii prezenți pe Riverside Stadium?

Un internațional român îi apără pe Stanciu și Nedelcearu

Ionuț Nedelcearu (25 de ani), jucător al echipei naționale de fotbal a României, a refuzat să îngenuncheze înaintea fluierului de start al partidei amicale pe care „tricolorii” au pierdut-o, duminică, contra Angliei, la Middlesbrough, scor 0-1. Internaționalul român a fost aspru criticat în urma gestului său, iar acum un internațional român îl apără pe Nedelcearu.

Înainte de primul fluier al arbitrului, jucătorii englezi au făcut un gest deja obișnuit, punând genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă ”Black Lives Matter”. Majoritatea fotbaliștilor români au urmat exemplul și au îngenuncheat și ei, însă mijlocașul de la Slavia Praga nu s-a conformat. Nu doar Ionuț Nedelcearu, fundașul de la AEK Atena, a sfidat momentul ”Black Lives Matter”, înaintea amicalului cu Anglia. Și Nicolae Stanciu (28 de ani) a refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă. Cei doi au rămas în picioare și au așteptat ca partida să înceapă.

Cosmin Moţi s-a retras din activitatea de jucător
Cosmin Moţi s-a retras din activitatea de jucător, dar urmărește îndeaproape evoluția colegilor săi

”Nici eu nu aș fi îngenuncheat!”

Unul dintre fotbaliștii români care a reușit să facă istorie într-un campionat străin le-a luat apărarea fotbaliștilor Nicolae Stanciu şi Ionuț Nedelcearu, după incidentul legat de mișcarea Black Lives Matter. Mai precis, este vorba despre fostul fotbalist de la Dinamo Cosmin Contra.

Eu nu cred că aș fi îngenunchiat. Nu știu dacă lucrurile care s-au întâmplat în Statele Unite se întâmplau în România îi pasă cuiva. Da, condamn rasismul. Nu sunt de acord cu el, dar aici e vorba de altceva. Am jucători aici de culoare, prieteni, cu care ies la masă. Când a fost scandalul cu Sebastian Coltescu, ei au fost de partea românului. E un nou început. Osă fie un pic diferit. 20 de ani făcând același lucru, fiind în teren, începând un lucru nou, am ajuns la concluzia că pot face față. Pentru mine a fost una din cele mai frumoase zile din viață mea, atunci cu Steaua. Ne-am calificat în Champions League, nu e vorba neapărat că a fost meciul cu ei.”, a spus Cosmin Moți, într-o intervenție la Ora Exactă în Sport.