Un mare luptător MMA a murit la doar 38 de ani. Sportivul suferea de o boală teribilă, care l-a ucis

Olteanu Ștefan 14.11.2022, 19:23
Un mare luptător MMA a murit la doar 38 de ani. Sportivul suferea de o boală teribilă, care l-a ucis

Anthony Johnson, fost mare luptător de MMA, a murit la vârsta de doar 38 de ani. Cel cunoscut și drept „Rumble” în lumea sporturilor de contact suferea de o boală teribilă, iar duminică, 13 noiembrie, a încetat din viață.

A murit Anthony „Rumble” Johnson! Fostul mare luptător de MMA avea doar 38 de ani

Lumea sporturilor de contact a fost lovită de o veste șoc în cursul zilei de duminică, 13 noiembrie, și anume că Anthony Johnson, fost mare luptător în MMA, a murit la doar 38 de ani.

Anthony Johnson s-a bătut pe cea mai înaltă scenă a artelor marțiale mixte, în celebrele gale UFC. Aici, „Rumble” a adunat în palmares nu mai puțin de 19 lupte, dintre care a câștigat 13.

Din nefericire, Anthony Johnson a fost diagnosticat cu cancer limfatic în anul 2021 și s-a văzut nevoit să se retragă din sporturile de contact pentru a începe cea mai grea luptă a vieții.

Însă, duminică seară, în presa din Statele Unite ale Americii a fost făcut cumplitul anunț că „Rumble” a încetat din viață. Vestea a venit ca un șoc pentru întreaga comunitate MMA, iar printre cei care au oferit rapid o reacție s-a regăsit și Daniel Cormier.

Cormier a fost campion mondial la categoria grea în UFC, iar în această promoție a fost și ultimul adversar al lui Anthony Johnson. Pe 8 aprilie 2017, în gala UFC 210, Daniel Cormier l-a învins pe Johnson înainte de limită, mai precis în runda a doua.

„Odihnește-te în pace, fratele meu. Pentru un tip care a pus frică în inima atâtor oameni, Anthony Johnson a fost o persoană grijulie”, a declarat Daniel Cormier.

Ultima luptă a lui Anthony Johnson a avut loc în mai 2021

După înfrângerea în fața lui Daniel Cormier din 2017, Anthony Johnson a părăsit UFC și a luptat în diverse alte gale. Ultima sa luptă a avut loc în gala Bellator 258, în mai 2021, când a câștigat prin knockout, în runda a doua, în fața lui Augusto Azevedo.

La scurt timp după această luptă, „Rumble” și-a agățat mănușile în cui pentru a bătălia împotriva cancerului.

„Îmi sfâșie inima să aflu tragica veste că Anthony Johnson a murit. Am un afiș cu el lângă biroul meu. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre familia și prietenii lui”, a transmis şi John Gooden, comentator al meciurilor UFC.

În lumea sporturilor de contact, Anthony Johnson a fost renumit pentru puterea loviturilor pe care le aplica oponenților săi. Din totalul de 19 lupte disputate în UFC, el a câștigat 11 prin KO. Printre cei învinși de „Rumble” s-au regăsit Alex Gustafsson sau Glover Teixerire, foști campioni în UFC, dar și Ryan Bader, actual campion în Bellator.