Un meci pentru istorie la Dinamo! Un reprezentat de seamă al fanilor ”câinilor” dă cărțile pe față, în DIRECT, la PlaySport LIVE!

Sorin Chiriac / 24.05.2022, 16:07

Dinamo București este față-n față cu istoria. Formația din „Ștefan cel Mare” este cu un picior în „groapă” după manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1. „Câinii” lui Dusan Uhrin jr. n-au trecut testul „studenților” lui Erik Lincar, iar aceste zile se pot dovedi hotărâtoare pentru istoria clubului fondat în 1948. Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 și devine favorită pentru promovarea în Liga 1.

Pierderi financiare uriașe pentru Dinamo, dacă pică în Liga 2!

Dacă vor părăsi Liga 1, „câinii” vor avea enorm de suferit din punct de vedere financiar și vor pierde peste 1 milion de euro. Dinamo este un club aflat în insolvență, iar planul de reorganizare se bazează mult pe banii din drepturile TV și sponsorizări. Aceste sume s-ar diminua considerabil dacă echipa ar pica în Liga 2.

Retur de totul sau nimic, în ”Groapă”!

Meciul retur de la baraj va avea loc pe 29 mai, pe Stadionul Dinamo. „Câinii” trebuie să câștige la o diferență de cel puțin două goluri pentru a trimite partida în prelungiri. Regula golului marcat în deplasare și a departajării pe baza golurilor înscrise în deplasare nu se mai aplică nici în fotbalul românesc.

Dacă se va impune la o diferență de trei goluri, Dinamo va rămâne în Liga 1. „Câinii” nu au retrogradat niciodată în Liga 2, în cei 74 de ani de istorie.

Universitatea Cluj a înscris câte un gol pe repriză pe teren propriu. Martin Remacle a deschis scorul în minutul 14, după o ieșire total greșită a portarului Mihai Eșanu. Alexandru Boiciuc a majorat diferența pe tabelă în minutul 83, când gazdele evoluau în zece oameni! Ely Fernandes a fost eliminat în minutul 72, pentru cumul de cartonașe galbene.

Nu rata ediția de astăzi a PlaySport LIVE! În DIRECT, la 18:00!

Astăzi, de la orele 18:00, la PlaySport LIVE, jurnaliștii Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu îl vor avea invitat pe un important suporter al lui Dinamo, care va vorbi despre acest meci crucial pentru istoria clubului din Ștefan cel Mare, din perspectiva fanilor înrăiți ai echipei. Vor ieși la ieveală amănunte interesante despre felul în care tratează nucleul dur al fanilor ”câinilor” această dispută cu ”frații” de la Cluj, cum se va celebra victoria și ce ar însemna un eventual eșec pentru viitorul acestui club de mare tradiție din fotbalul românesc.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3KzyUKl.