Fanii lui Dinamo, de o violență rar întâlnită înaintea returului cu U Cluj. Jucătorii lui Dusan Uhrin, amenințați cu „moartea”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.05.2022, 12:07
Fanii lui Dinamo, de o violență rar întâlnită înaintea returului cu U Cluj.  Jucătorii lui Dusan Uhrin, amenințați cu „moartea”

Deși imediat după meciul tur de la Cluj-Napoca nu au avut un discurs dur la adresa jucătorilor, ba chiar din contră, fanii din Peluza Cătălin Hîldan, o parte din ei, au trecut la amenințări înaintea partidei retur de duminică. Facțiunea Nuova Guardia, cea mai veche din galeria lui Dinamo, înființată în 1996, a transmis un mesaj controversat pe Facebook în cursul zilei de luni.

Jucătorii lui Dinamo, amenințați în termeni duri de cea mai veche facțiune din PCH

Suporterii i-au anunțat pe jucătorii lui Dinamo că nu este în avantajul lor să creadă că „au scăpat” după înfrângerea de pe Cluj Arena, scor 0-0. Ei le-au atras atenția fotbaliștilor că „nu dorm”. Și, mai mult, i-au amenințat că vor plăti o eventuală retrogradare. Ei au folosit în mesajul lor chiar și cuvântul „moarte”.

A crede că dormim, este prostie crasă!!!
De nu vă veți salva, doar „moartea” vă mai scapă!!!
CÂȘTIGAȚI sau „MURIȚI”!!!”, a transmis grupul Nuova Guardia prin intermediul Facebook.

PCH a avut un discurs mult mai blând după meciul tur, bazat în principal pe mobilizare pentru returul de duminică

Interesant de remarcat este faptul că poziționarea celor din Nuova Guardia este în dezacord cu cea afirmată de întreaga Peluză Cătălin Hîldan la scurt timp după finalul meciului de la Cluj-Napoca. Atunci, pe pagina de Facebook a peluzei a fost postat un mesaj care îi îndemna pe fanii lui Dinamo să încurajeze și mai frenetic echipa la meciul retur. În plus, acolo s-a precizat și că jucătorii nu trebuie să fie foarte aspru criticați, pentru că au făcut un meci bun, în special în repriza a doua. Și doar ghinionul, respectiv cele două bare, a făcut ca echipa antrenată de Dusan Uhrin Jr. să nu marcheze măcar un gol contra Universității.

Duminică începem demolarea stadionului Dinamo! Este singura șansă pentru a întoarce rezultatul. Suntem Dinamo și nu avem voie să punem capul în pământ. Respect celor care au fost la Cluj și au cântat timp de 90 de minute!

La București, acasă, trebuie să umplem stadionul și să-l facem să se cutremure! Să-l facem să cadă, asemenea Ierihonului, sub strigătele și cântecele noastre!”, a transmis PCH după meciul tur, de asemenea pe Facebook.

Totuși, alți fani ai lui Dinamo le-au cerut socoteală jucătorilor și după partida de la Cluj-Napoca

De asemenea, și mesajul acesta a făcut notă discordantă cu ce s-a întâmplat la Cluj Arena după fluierul final. Atunci, mai mulți fani ai lui Dinamo, care însă nu dădeau impresia că ar face parte dintr-un grup organizat, cel puțin nu din PCH, i-au luat la întrebări pe jucători. Și chiar i-au amenințat că „le rup picioarele” în cazul în care echipa va retrograda în Liga 2.

EXCLUSIV. Dinamo a primit licența pentru Liga 1! Ultimul mister, pe teren, duminică, la returul barajului cu „U” Cluj