Un municipiu din România vrea să devină o forță în Liga 1. Primul pas: stadion de 10 milioane de euro

Marian Cărăvan / 18.05.2021, 17:00
Un municipiu din România vrea să devină o forță în Liga 1. Primul pas: stadion de 10 milioane de euro

Se prefigurează sezoane interesante în fotbalul autohton. Încă un municipiu din România vrea să devină o forță în Liga 1. Craiova, Clujul sau Bucureștiul vor avea concurență serioasă. Sunt planuri mari la gruparea care nu se lasă doborâtă de greuăți. Primul pas pentru a deveni „forță” a fost făcut. Apare un stadion de 10 milioane de euro.

Un municipiu din România vrea să redevină o forță în Liga 1

Încep să se miște lucrurile în Liga 1. Pe lângă scandaluri, declarații care mai de care mai aiuritoare, probleme financiare, patroni arestați, jucători suspendați, microbiștii au și motive de bucurie. În prima ligă vom avea spectacole pe cinste pe viitor. Un municipiu din România vrea să devină o forță în Liga 1. Iar primul pas pe care îl face e construirea unui stadion modern. O investiție de 10 milioane de euro, de la bugetul local. Totul pentru ca fanii să se poată bucura de fotbal la ei în oraș, iar jucătorii să nu mai fie „nomazii” Ligii 1. Chindia Târgoviște ar putea bucura de un stadion modernizat peste câteva luni.

Cu sprijinul autorităților locale, la Târgoviște se modernizează arena „Eugen Popescu”. Firma care s-a ocupat de „bijuteria” de la Sfântu Gheorghe e prezentă și lângă Turnul Chindiei, pentru a da naștere unei arene moderne. Și de-a dreptul fabuloase pentru târgovișteni. Chindia, la fel ca și alte echipe cu vechi state de serviciu în prima ligă, merită să joace pe un astfel de stadion. Parcă și fotbalul e altfel când te afli într-o asemenea incintă. Staff-ul și jucătorii Chindiei au luat contact cu ceea va deveni în curând „bijuteria” Târgoviștei.

Un municipiu din Romania vrea sa devina o forta in Liga 1! Staff-ul si jucatorii de la Chindia au fost pe stadionul de 10 milioane de euro
Un municipiu din Romania vrea sa devina o forta in Liga 1! Staff-ul si jucatorii de la Chindia au fost pe stadionul de 10 milioane de euro

Stadion de 10 milioane de euro la Târgoviște

Primarul urbei, Cristian Stan, e bucuros nevoie mare că în orașul său va răsări un asemenea stadion. Sunt primele investiții majore din ultima jumătate de secol, după cum a spus edilul. Cristian Stan și-a exprimat dorința ca echipa să poată juca aici chiar de la începutul sezonului viitor, dacă se obține o „omologare provizorie”.

Facem tot ceea ce depinde de noi ca echipa sa aibă stabilitate financiară și un stadion modern. Ceea ce vedeți acum nu reprezintă decât o parte din ceea ce înseamnă investitța. Sub gazon este instalatțe de degivrare și aspersie. Nocturnele sunt pe poziție, cele două sunt probate, aici vor mai trebui să se lege cablurile, însă totul este în ordine.

Pe tribuna veche se lucrează și la consolidarea de pe fața stadionului. Aici, dacă reușim să finalizăm, cam în două luni, să reușim o omologare provizorie a stadionului. Asta înseamnă să jucăm aici. Acum, nu știu daca vom reuși, trebuie să discutăm și la nivelul FRF, dar vom face tot ce depinde de noi. E o investiție de vreo 10 milioane de euro, susținută de Primăria Târgoviște.

Sunt primele investiții majore din ultimii 50 de ani. Eu sper ca până la finalul acestui an să avem un stadion nou la Târgoviște. Tribuna nouă va fi acoperită”, a spus Cristian Stan.

Lucrările la stadionul din Târgoviște au început în iunie 2019. Lucrările avansează, așa cum avansează și echipa. Chiar dacă a ajuns în play-out, Chindia nu a avut emoții privind retrogradarea. Echipa antrenată de Emil Săndoi e prima din play-out și va juca miercuri, 19 mai, de la ora 18:30, cu Dinamo. E ultimul meci din acest sezon. După finalizarea lucrărilor la arena „Eugen Popescu” echipa din Târgoviște își va găsi în sfârșit locul.