Un nou antrenor la echipa națională a României. Selecționerul și-a adus un secund alături de care a lucrat și la ultima echipă de club

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.09.2022, 20:54
Un nou antrenor la echipa națională a României. Selecționerul și-a adus un secund alături de care a lucrat și la ultima echipă de club

Echipa națională de tineret a României și-a completat staff-ul cu un antrenor secund alături de care selecționerul Emil Săndoi a lucrat anterior și la Chindia Târgoviște. Este vorba despre Valentin Năstase, fostul fundaș central, printre altele, de la Dinamo, Bologna, Palermo sau Genoa.

Emil Săndoi a adus la echipa națională de tineret un antrenor secund alături de care a colaborat și la Chindia Târgoviște

El a fost anunțat oficial ca noul secund al lui Emil Săndoi de către Federația Română de Fotbal, prin intermediul unui comunicat de presă. România U21 se pregătește în aceste zile pentru meciurile amicale cu reprezentativele similare ale Spaniei și Olandei. Țara noastră, din postura de co-organizatoare a turneului final din 2023, alături de Georgia, este calificată automat, astfel că, în locul meciurilor din preliminarii joacă doar partide cu caracter amical.

Valentin Năstase și-a început cariera de fotbalist la Gloria Bistrița și a mai activat în România la: Argeș Pitești și Dinamo București. A jucat aproape șase ani în Italia pentru echipe precum Genoa, Palermo, Bologna și Ascoli. Are patru selecții pentru România și din această lună face parte din staff-ul echipei naționale U21, ca antrenor secund”, a anunțat FRF prin intermediul site-ului oficial.

Staff-ul complet pe care se bazează Emil Săndoi în a doua „aventură” pe banca naționalei U21

Antrenori secunzi: Răzvan Rotaru, Valentin Năstase
Antrenor portari: Răzvan Stanca
Preparator fizic: Vlad Nicoară
Analist Video: Gabriel Glăvan
Doctor: Dan Costin
Kinetoterapeuți: Adrian Mîrza, Andrei Bogățan
Maseur: Vladimir Foia
Magaziner: Daniel Ilie
Ofițer presă: Andrei Sârbu
Director Sportiv: Marius Niculae
Team Manager: Iulian Oțelea
Șef delegație: Vlad Munteanu
Psiholog: Alexandru Boncu

Ce așteptări are selecționerul de la aceste două meciuri

Cele două meciuri amicale cu Spania și Olanda se vor disputa pe „Cluj Arena”, 23 septembrie, de la 18:00, respectiv pe 27 septembrie, de la aceeași oră. Emil Săndoi a vorbit recent, pentru site-ul oficial al FRF, despre așteptările pe care le are în legătură cu aceste două meciuri:

„Chiar dacă întâlnim două dintre cele mai puternice selecţionate din Europa şi din lume la nivel de tineret, ne dorim să facem o figură frumoasă. Şi pentru mine este prima acţiune pe care o am la acest lot. Încerc într-un timp foarte scurt să le descopăr toate toate calităţile şi să le pun în valoare. Şi sunt convins că avem băieţi de caracter aici.

În ultima perioadă au ieşit mai mulţi jucători tineri la rampă au fost şi şapte goluri marcate de jucători tineri pe parcursul unei etape. E un lucru îmbucurător. Mă bucur cel mai mult pentru ei, pentru că rezultatul îţi dă o anumită încredere şi pot creşte într-o anume maturitate fotbalistică.

Îmi doresc ca ei să aibă evoluţii bune în continuare la echipele de club. Și aici să ajungă fără accidentări şi dornici să demonstreze şi să obţină rezultate bune”.

Sursă foto: frf.ro