Un nou caz revoltător de rasism în fotbal. „Suntem mândri de culoarea pielii noastre”

Moldoveanu Camelia 14.09.2021, 14:44

Încă o anchetă în fotbal din cauza unui nou caz de rasism. Unul dintre fotbaliștii vizați a simțit să le transmită un mesaj suporterilor echipei adverse. Clubul a reacționat pe măsură, cerând Federației să ia măsurile necesare.

Rasism în Seria A. Practică „tradițională” în Italia

Duminică seara, AC Milan și Lazio Roma s-au confruntat pe San Siro, scor 2-0. Suporterii celor din urmă sunt acuzați că au scandat mesaje rasiste care îi vizau pe Tiemoue Bakayoko și Franck Kessie. Astfel, AC Milan a cerut Federației italiene de fotbal (FIGC) să deschidă o anchetă. Aceste practici sunt aproape „o tradiție” în ultimele sezoane, cu excepția ultimului care s-a ținut fără spectatori.

Seria A a făcut publică în noiembrie 2019 scrisoare deschisă semnată de 20 de cluburi prin care au spus „Basta! (Ajunge!)” şi a denunţa „rasismul pe stadioane”. Din păcate, însă, sancțiunile și sunt mici iar cei care recurg la astfel de practici nu sunt intimidați.

Tiemoue Bakayoko a transmis un mesaj pentru toți cei implicați în noul caz de rasism din Seria A. Fotbalistul se declara mândru de culoarea pielii sale.

Suntem puternici şi mândri de culoarea pielii noastre. Am încredere deplină în clubul nostru pentru a-i identifica pe vinovaţi”, a adăugat jucătorul francez.

Doi campioni mondiali, victime ale rasismului în duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020!

Zeci de persoane care au asistat la duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020 au povestit că au auzit strigăte de maimuţă venite din sectorul ocupat de ultrașii maghiari, notează publicația lequipe.fr.

De parcă nu era de ajuns, incidentul s-a repetat de mai multe ori, în prima repriză, în special când jucătorii francezi N’Golo Kanté şi Paul Pogba atingeau mingea. Aceste sunete au ajuns la urechile a mai multor spectatori de la Euro 2020. În ciuda zgomotului asurzitor al celor 56.000 de fani prezenţi pe Puskas Arena, mai multe persoane au raportat aceste incidente cu totul neplăcute. Printre cei care au reclamat incidentul cu pricina s-au numărat și câțiva fotografi.

Echipa națională de fotbal a Franţei a remizat, scor 1-1, cu selecţionata Ungariei, într-un meci disputat pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final al Campionatului European. Maghiarii au vândut toate cele 61.000 de bilete puse în vânzare pentru această partidă.

Cum răspund acuzațiilor de rasism, după duelul Ungaria U21 1-2 România U21!

Ungaria este o abonată constantă a cazurilor de rasism. Federația Maghiară de Fotbal a răspuns acuzațiilor de rasism lansate de „tricolorii” români. La scurt timp după partida Ungaria U21 1-2 România U21, Marius Marin, căpitanul selecționatei noastre a postat pe Instagram o poveste în care îi acuza pe unguri de rasism.

Mai exact, Marin a scris:

Țiganii ăștia, cum ne strigați voi în teren, v-au bătut cu 2-1. Hai, România!”, a fost mesajul postat de fotbalist.

În urma acestor acuzații, răspunsul Federației Maghiare de Fotbal a fost:

Deși în acest meci s-au văzut îmbunătățiri față de precedentul joc din grupă, naționala Ungariei nu a reușit, din nefericire, să își atingă obiectivul, acela de a câștiga. În ceea ce privește celelalte evenimente din meci, nu considerăm că are rost să le mai discutăm acum.

Trebuie adăugat că multe comentarii lipsite de fair-play de pe rețelele de socializare au fost șterse după meci. Responsabilitatea jucătorilor este una foarte mare în această privință”, se arată în comunicatul făcut public de Nemzeti Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe