Un nou scandal monstru în Spania, cu Pique în prim-plan. Ce a putut să îi ceară fundașul Barcelonei președintelui Federației

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.04.2022, 13:38
Un nou scandal monstru în Spania, cu Pique în prim-plan. Ce a putut să îi ceară fundașul Barcelonei președintelui Federației

Gerrard Pique se află în centrul unor controverse în Spania, după ce au fost date publicității mai multe conversații pe care le-a avut în 2019 cu președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales. În primul rând, fundașul central al Barcelonei ar fi aranjat prin intermediul companiei sale, Kosmos Holding, parteneriatul între Federația de la Madrid și Arabia Saudită, pentru disputarea în țara de la Golful Persic a mai multor ediții ale Supercupei Spaniei. Bineînțeles, în schimbul unor comisioane importante.

Gerard Pique i-a cerut președintelui Federației Spaniole de Fotbal să îi aranjeze convocarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Dar asta nu este tot. În presa din Spania au apărut și alte informații picante în urma atacului cibernetic la care a fost supusă recent Federația Spaniolă de Fotbal. Cei de la El Confidencial au dat publicității și o altă convorbire dintre Gerard Pique și Luis Rubiales, petrecută în 2019, în care fundașul central ajuns între timp la 35 de ani îi cerea președintelui Federației să îi faciliteze convocarea la Jocurile Olimpice, care erau programate inițial pentru vara anului 2020.

Pique își anunțase retragerea din naționala Spaniei în 2018, după Campionatul Mondial din Rusia. Ulterior, a revenit asupra deciziei și și-a dorit să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Așa că a apelat la ajutorul lui Rubiales.

Rubi, vreau să vorbești cu antrenorul (n.r. – Luis de la Fuente) și să rămână secret. Trebuie să mă ajuți cu asta, trebuie să-mi faci favorul ăsta, la dracu’! Discuția asta trebuie să rămână între noi, totul secret! Dacă se află, și alți jucători vor dori să meargă și ar deveni o problemă pentru selecționer. Să păstrăm asta între noi și vom vorbi în curând, când ajung la Madrid. Înțelegi? Nu ai idee cât de mult îmi doresc să fiu la Jocurile Olimpice! Putem vorbi cu managerul… m-ar face atât de fericit!”, i-ar fi spus Pique lui Rubiales la acel moment, conform sursei citate.

Iar președintele Federației nu a ezitat în a-l asigura pe Pique de sprijinul său în acest deziderat: „Desigur, trebuie să fim discreți. Ar fi minunat să participi”. Doar că planul lor a fost puțin dat peste cap de faptul că la scurt timp și Sergio Ramos a solicitat să meargă la Tokyo. Semn că s-ar fi aflat în spațiul public despre convorbirea dintre Pique și Rubiales.

Amânarea competiției din cauza pandemiei i-a dat planurile peste cap fotbalistului Barcelonei

Întrebat de fundașul central al Barcelonei dacă știe ceva despre acest lucru, Rubiales a răspuns că nu și că nu crede că Ramos vrea într-adevăr să participe la Jocurile Olimpice. A revenit însă ulterior și a confirmat că Sergio Ramos și oamenii din jurul lui voiau să aibă o discuție cu el. Semn că informația ar fi fost adevărată.

În cele din urmă, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru vara anului 2021 din cauza pandemiei de Covid-19. Și niciunul dintre cei doi veterani ai Spaniei nu au fost convocați în cele din urmă.

Cum ar fi negociat Pique cu Rubiales împărțirea banilor pentru Supercupa Spaniei, potrivit jurnaliștilor din Spania

Hai să vedem, Rubi (n.r. – Rubiales, președintele federației), cum se împart banii. Dacă Real primește opt milioane, Barca tot opt milioane, iar celelalte două sunt plătite cu două, respectiv un milion, fac 19. Deci, mai rămân vreo șase milioane, pe care le păstrezi pentru federație. Dacă saudiții nu acceptă, le spunem că Real nu mai vine și atunci poate mai scoatem unu-două milioane”.