Un român, erou în Spania! Dan Petrescu l-a pus pe fugă de la CFR Cluj. Ce scriu spaniolii

Robert Zanfir / 13.01.2022, 23:29
Un român, erou în Spania! Dan Petrescu l-a pus pe fugă de la CFR Cluj. Ce scriu spaniolii

Alex Pașcanu este lăudat de spanioli, după performanțele excelente din ultima vreme. Fundașul împrumutat de CFR Cluj la Ponferradina se bate cu șanse reale la promovarea în La Liga.

Alex Pașcanu nu a fost pe placul lui Dan Petrescu. Crescut de Leicester, fost semifinalist EURO 2019 cu naționala lui Mirel Rădoi, fundașul a fost împrumutat întâi la Voluntari. Apoi, a ajuns la Ponferradina, în liga a doua din Spania.

Un român, erou în Spania! Dan Petrescu l-a pus pe fugă de la CFR Cluj. Ce scriu spaniolii

Alex Pașcanu s-a adaptat excelent în fotbalul iberic. A strâns deja 55 de meciuri pentru actuala sa echipă, iar ultimul sezon a fost la înălțime.

Pașcanu este extrem de apreciat pentru rezistența și loialitatea sa. A jucat 300 de minute în ultime 10 zile. A fost integralist în partidele cu Real Oviedo (0-2, 31 decembrie), Espanyol, în Cupa Spaniei (1-1, 1-3 d.l.d, 4 ianuarie) și Zaragoza (0-0). Ponferradina este pe locul 5, loc care duce la barajul pentru promovare.

Jurnaliștii de la La Nueva Cronica au remarcat efortul românului, despre care au numai cuvinte de laudă.

„Din cauza accidentărilor și suspendărilor, Bolo (n.r – antrenorul Ponferradinei) nu a putut să se folosească de sistemul de rotație și a fost nevoit să înceapă cu opt titulari care au jucat și în precedentele două întâlniri.

Exemplul perfect este Alexandru Pașcanu, care a jucat trei meciuri ca integralist în decurs de doar zece zile, aici fiind inclus și meciul cu Espanyol, care a intrat în prelungiri. Accidentarea lui Castellano, testul pozitiv al lui Amo și suspendarea lui Copete l-au pus pe român în această situație”, a scris sursa citată.

Alex Pașcanu: Sezonul acesta este foarte important pentru viitorul meu

Alex Pașcanu declara, într-un interviu în exclusivitate pentru Playsport, că nu se gândește la revenirea la CFR Cluj. Fundașul spera la finalul lunii noiembrie la promovarea în La Liga.

Mai mult, Pașcanu ne-a dezvăluit că trage tare pentru a putea rămâne în fotbalul din vestul Europei.

„Încerc să nu mă gândesc prea mult la ce va urma, pentru că mă concentrez să fac un sezon și mai bun decât cel precedent. E o perioadă foarte importantă pentru mine și prin prisma viitorului apropiat, firește.

Prima mea opțiune ar fi să reușim promovarea cu Ponferradina în prima ligă și să rămân aici. Cred că sunt dorit, rămâne de văzut dacă promovăm și dacă vor fi și resursele pentru un transfer definitiv.

Chiar simt că am putea scrie istorie. Vezi tu, echipa e bazată pe muncă multă și o atmosferă excelentă în vestiar, pentru că nu sunt vedete, nu vezi orgolii fără rost. Putem forța promovarea”, a declarat Alex Pașcanu pentru Playsport.

1 gol în 21 de meciuri are Alex Pașcanu la Ponferradina. Fundașul din Bârlad are contract cu spaniolii până pe 30 iunie 2022.
800 de mii de euro este cota lui Alex Pașcanu, conform transfermarkt.