Remarcat al naționalei lui Mutu, dorit de CFR Cluj pentru sezonul viitor

Giosanu Catinca / 05.04.2021, 21:38
Remarcat al naționalei lui Mutu, dorit de CFR Cluj pentru sezonul viitor

Un jucător de națională le-a atras atenția oficialilor de la CFR Cluj. Pe cine vor să aducă în vară la echipă?

Remarcat al naționalei lui Mutu, dorit de CFR Cluj pentru sezonul viitor

Alexandru Pașcanu a fost convocat de Adrian Mutu la echipa națională de tineret pentru a ocupa locul de fundaș. În urma celor trei meciuri din preliminarii, tânărul în vârstă de 22 de ani a reușit să impresioneze marile voci din fotbalul românesc.

La confruntarea dintre Ungaria U21 și România U21 1-2, Măţan şi Paşcanu au întors scorul. Alex Paşcanu a înscris cu piciorul, din interiorul careului, după un corner, la o fază la care a fost ţinut de tricou de către adversar. La rândul său, Alexandru Măţan a înscris un gol superb, cu un şut cu efect din colţul careului.

În ceea ce privește meciul cu Olanda de la Euro Under 21, în minutul 66, România putea să treacă în avantaj. A fost un corner scurt bătut de Moruțan, apoi mingea a ajuns în colțul careului la Ciobanu, de unde marcatorul golului României din prima repriză a ridicat superb balonul spre Pașcanu. Fundașul a judecat perfect faza și a trimis cu capul, spre poartă. Mingea a trecut de brațele lui Scherpen, dar gigantul lui Ajax, înalt de 2 metri și 4 centimetri, a deviat involuntar mingea cu capul în corner! Așa se face că și CFR Cluj și-a exprimat interesul față de serviciile lui Alex Pașcanu.

Cât valorează fundaşul naţionalei de tineret

Alexandru Paşcanu este dorit de CFR Cluj pentru sezonul viitor. Ba chiar au avut loc discuții cu privire la un eventual transfer.

Șefii campioanei României l-au chemat pe jucătorul de 22 de ani să discute despre viitorul său, dorindu-și să-l readucă la echipă din sezonul următor.

Pașcanu este fotbalistul CFR-ului, însă Dan Petrescu a considerat că nu se poate baza pe el. Așa se face că fotbalistul a fost împrumutat la FC Voluntari. Ulterior, el a ajuns la Ponferadina, în liga a doua din Spania. Acolo, el s-a impus ca titular, adunând în acest sezon peste 20 de aparitii.

În momentul de față, echipa lui Alex Pașcanu, Ponferradina, se află pe locul 6, la egalitate cu Rayo Vallecano. Acesta este ultimul loc care asigură prezența la play-off-ul de promovare.

CFR Cluj a pus ochii pe Alexandru Pașcanu
CFR Cluj a pus ochii pe Alexandru Pașcanu

Alex Pașcanu a spus că vrea să se lase de fotbal

Puțini sunt cei care știu că, la un moment dat, Alex Pașcanu a vrut să se lase de fotbal.

Chiar l-am certat acum pe un jucător din Liga 1, prieten de-ai lui Marco. Zicea «Îmi venea să mă las după meciul ăla că am făcut penalty» sau mă rog, a greșit la golul respectiv. I-am zis: «Dacă tu trebuie să te lași, eu ce trebuia să fac când am făcut penalty cu Tunisia, cu 70 de mii de spectatori?». Pe Alex Pașcanu l-am certat. Mi-a zis: «Da, aveți dreptate, dar m-am simțit așa…». I-am zis: «Mă, Alex, trebuie să fii puternic!». Era dezamăgit că a greșit la gol, după ce jucase un campionat foarte bine și chiar i-am zis că din 20 și ceva de meciuri foarte bune, a greșit la un gol. E normal să mai greșești din când în când.”, a spus fostul selecționer al naționalei de tineret, Cristi Dulca, conform ProSport.