Un român, în prima echipă a lui Arsenal! Cine este, de unde a fost transferat și cum l-a impresionat pe Arteta puștiul de 18 ani  

Sorin Chiriac 22.12.2020, 13:39
Un român, în prima echipă a lui Arsenal! Cine este, de unde a fost transferat și cum l-a impresionat pe Arteta puștiul de 18 ani   

Veste bună pentru fanii fotbalului din România, din 2021 s-ar putea să vadă din nou un jucător roman în cel mai intens și dificil campionat din Europa, Premier League. Iar asta la una din cele mai bine cotate grupări din Albion, Arsenal Londra, club prestigios cu 13 trofee de campioană în palmares și câștigătoare de 14 ori a Cupei Angliei, unde este deținătoarea trofeului în acest moment.

Catalin carjan Arsenal muschi
Cătălin Cârjan a suferit o transformare spectaculoasă, de când s-a transferat la Arsenal

Un român, în prima echipă a lui Arsenal!

Ultimul titlu a fost obținut cu legendarul Arsene Wenger pe bancă, în sezonul 2003-04, când „tunarii” au realizat o performanță unică în Premier League: n-au pierdut nicio partidă tot sezonul. Recordul stabilit de „Inivicibili” nu a putut fi atins de niciuna de forțele care au urmat, fie că vorbim de Manchester United, cu Alex Fergusson, de Mourinho și Chelsea, de Guardiola la City sau de Liverpool-ul lui Klopp.

Cârjan a impresionat la echipa a doua

Românul care tocmai ce a fost anunțat că va face parte din lotul echipei mari este un tânăr de 18 ani, Cătălin Cârjan, fotbalist care a impresionat la echipa secundă a londonezilor și l-a convins pe managerul Arteta să îl cheme să se antreneze doar cu echipa de seniori și să fie pregătit de a juca în cel mai solicitant și urmărit campionat din lume.

Nu este prima dată când Cătălin cochetează cu echipa mare, a mai fost chemat să se antreneze alături de vedetele plătite cu zeci de milioane de euro pe an. Dar de fiecare dată s-a întors să evolueze la echipa U23. De data aceasta, însă, se pare că Arteta dorește să îl supravegheze constant și să îi idea șansa de a debuta în Premier League.

Arsenal, cel mai slab start din istorie

Arsenal se află într-un moment delicat, în campionat ocupă de abia poziția a 15-a, după cel mai slab start din istorie, cu 8 înfrângeri în 14 partide. Poziția lui Mikel Arteta este în pericol și managerul spaniol este gata să ia măsuri împotriva fotbaliștilor care nu au dat satisfacție și să se bazeze mai mult pe tineri, iar românul de 18 ani este printre aceștia.

Cătălin ar putea debuta în Cupa Ligii, unde Arsenal va disputa un meci, diseară, cu Manchester City.

Anunțul cooptării lui Cârjan în lot a fost făcut pe rețelele de socializare, de impresarul lui. Cătălin Sărmășan.

Ultimul român care a jucat la Arsenal a fost Vlad Dragomir, mijlocașul venit tot de la echipa a doua. Acesta a jucat într-o partidă de Europa League, contra celor de la BATE Borisov.

Urmăriți Playsport.ro și pe