Un star mondial s-ar putea lăsa de fotbal după ce a văzut drama lui Christian Eriksen! A ieșit plângând din teren la Euro 2020

Moldoveanu Camelia / 14.06.2021, 14:16

Drama lui Christian Eriksen l-a făcut pe un star de la Ajax să se gândească de două ori înainte să intre pe teren. Și-a pus problema să se lase de fotbal. Fundașul Țărilor de Jos a terminat meciul în lacrimi cu gândul la boala care i-a schimbat viața, dar și la prietenul său danez.

„N-a fost deloc ușor să trăiască din fața televizorului drama lui Christian Eriksen”

Dabley Blind a ieșit plângând de pe teren
Dabley Blind a ieșit plângând de pe teren

Înainte de meciul Țările de Jos – Ucraina, scor 3-2, un fotbalist olandez s-a gândit să renunțe definitiv la fotbal. Imaginile cu prietenul său Christian Eriksen l-au făcut să se gândească de două ori dacă mai poate intra în teren. Însă, și-a luat „inima în dinți” și a rezistat pe teren până în minutul 64, atunci când a ieșit de pe teren cu lacrimi în ochi.

Daley Blind are 31 de ani și a fost diagnosticat în 2019 cu o boală severă la inimă. Fundașul de la Ajax are montat un defibrilator cardiac intern din cauza inflamației severe la nivelul mușchilor inimii pe care a descoperit-o după ce a leșinat în timpul amicalului dintre Ajax și Herta Berlin.

Pentru el n-a fost deloc ușor să trăiască din fața televizorului drama lui Christian Eriksen. A luat în calcul inclusiv să nu joace în această seară. Încărcătura emoțională a fost imensă”, avea să dezvăluie selecționerul Țărilor de Jos, Frank de Boer

„A trebuit să mă conving să joc”

După meciul Ajax – Herta Berlin, Daley Blind a avut nevoie de o perioadă de recuperare. Medicii i-au montat defibrilatorul cardiac intern și l-au lăsat să joace fotbal în continuare. Revenirea lui pe teren a avut loc în 2020.

Cu toate că are OK-ul medicilor, fotbalistul celor de la Ajax nu a putut să nu se teamă pentru viața lui după ce a văzut imaginile groazei din meciul Danemarca – Finlanda. Acesta a ieșit de pe teren cu lacrimi în ochi, simțind nevoia să descarce toată tensiunea acumulată.

Ce i s-a întâmplat lui Christian Eriksen a avut un impact uriaș asupra mea și nu doar pentru că îmi e prieten. Situația e dificilă pentru el. Și eu am avut ceva probleme asemănătoare, așa că a trebuit să depășesc o barieră psihică pentru a putea juca. A trebuit să mă conving să joc, sunt mândru că am reușit s-o fac, emoția m-a copleșit la final de partidă și am început să plâng.

M-am gândit să nu joc. Imaginile văzute cu Christian la TV m-au afectat mult, nu am dormit foarte bine din cauza asta. Când am văzut că Eriksen și-a încurajat colegii să termine meciul (n.r. – Danemarca – Finlanda 0-1), am decis să joc și eu. Bineînțeles, am luat decizia asta și pentru că am acordul medicilor.”, a declarat Daley Blind.